1 martie: Ziua Mondială a Complimentului

 În inițiativa globală de a se crea cea mai pozitivă zi din lume, Ziua Mondială a Complimentului este sărbătorită anual pe 1 martie, pentru a se răspândi bucuria prin simpla afirmare verbală a acesteia. Poate că nu întâmplător această zi coincide cu prima zi de primăvară și, la români, cu ziua Mărțișorului.


A face un compliment este ușor, indiferent dacă îi spunem cuiva că ne place frizura sa sau îi mărturisim că a făcut o treabă excelentă. Orice compliment am face, acesta poate schimbă în bine întreaga zi a unei persoane căreia i-l adresăm!          

                      

1 martie: Ziua Mondială a Complimentului

După mai mulți ani de celebrare cu succes a Zilei Naționale a Complimentului, fondatorul acesteia, Hans Poortvliet din Olanda, a decis să o preschimbe în Ziua Mondială a Complimentului, dedicată unei sărbători din toată lumea care să radieze optimism, pozitivism. Așadar, 1 martie ne îndeamnă să reflectăm la ce anume cineva din comunitatea noastră face bine și să îi transmitem acelui om aprecierea noastră sinceră. Cu o subliniere specială de a ne arată aprecierea numai prin cuvinte, în loc de daruri, această zi poate fi marcată de oricine de oriunde.


Îndeosebi recunoașterea profesională este importantă, așa cum a spus chiar Hans: "Nimic nu ne stimulează mai mult, nu ne dă mai multă energie și face oamenii să fie mai fericiți, de vreme ce afacerile sunt preocupate numai de creșterea productivității și devotamentului într-o mai mare măsură decât arătarea unei aprecieri sincere".


28 februarie 2023: Ziua Mondială a Sterilizării a Animalelor


Complimentul este una dintre căile prin care ne afișăm solidaritatea, cooperarea, prietenia și bunăvoința. Pe când trăsături ca individualismul și munca grea sunt prețuite cultural, a fi răsplătiți pentru realizările noastre personale prin recunoașterea altora ale acestora poate fi un mijloc de motivare extraordinar de mare.


Așa cum se spune pe site-ul Zilei Mondiale a Complimentului, "Dacă pe 1 martie fiecare persoană face câte un compliment sincer, autentic, cel puțin pentru alte trei persoane din mediul său înconjurător sau rețeaua să socială, vom avea, cu adevărat, cea mai pozitivă zi din lume". 


1 martie 2022: Ziua Mardi Gras


1 martie: Ziua Mondială a Complimentului 1 martie: Ziua Mondială a Complimentului Reviewed by Diana Popescu on februarie 28, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.