30 martie 2023: Ziua Ram Navami

 Ziua de sărbătorire a lui Ram Navami, una auspicioasa pentru hindușii din toată lumea, se desfășoară anual în a noua zi din decursul fazei strălucitoare a lunii hinduse Chaitra. Ziua marchează nașterea Domnuli Ram și este celebrată în întreaga Indie. Dacă în 2023 pică pe 30 martie, în anii următori are loc astfel: 2024 - 17 aprilie, 2025 - 6 aprilie.


Ramayana este povestea vieții lui Rama și a iubitei sale soții, Sita. Este considerată o epopee cu un mesaj relevant pentru eternitate.


Renumită în literatură mondială, "Ramayana" conține 24.000 de versuri. Acuratețea poveștilor menționate în carte este încă în cercetare. A fost scrisă între anii 500 î.Hr. și 10 î.Hr., de către înțeleptul Valmiki, în limba sanscrită, și este relatată din perspectiva lui Sit, soția lui Rama.      


30 martie 2023: Ziua Ram Navami

Rama este un model al oricărei persoane care caută calea adevărului, dragostei și îndatoririi. Dar, în versiunile "Ramayana" care au urmat celei originare, Ram este înfățișat ca un avatar al lui Vishnu, una din cele trei zeități din mitologia hindusă.


 Nu se știe data exactă a nașterii Domnului Ram, însă semnele astrologice au furnizat una aproximativă. "Ramayana" este considerată în special ca o poveste a lui Ram recaștigandu-și soția de la regele-demon Ravan, după ce fusese răpită de acesta. Însă, întrega narațiune reprezintă, de fapt, o descriere a vieții lui Ram împreună cu Sita, și a sacrificiilor făcute de cei doi pentru națiunea, poporul lor. Epopeea ne spune despre situația dificilă a ființelor umane , chiar și cea a celor puternice. 


29 martie: Ziua Sirenei


Lucruri mai puțin știute despre Ramayana


- Laxman, fratele lui Ram, nu a dormit de-a lungul celor 14 ani de exil, pentru a-i păzi pe Rama și Sita.


- Dungile albe de pe corpul veveriței indiene i-au fost date de Domnul Rama.


- Există numeroase versiuni ale Ramayana, cu narațiuni foarte diferite față de cea originală.


- Ramayana este o epopee centrată pe Sita, fără ca Ram să fie văzut ca o încarnare zeiască în aceasta. 


30 martie: Ziua Mondială a Bipolarității


30 martie 2023: Ziua Ram Navami 30 martie 2023: Ziua Ram Navami Reviewed by Diana Popescu on martie 29, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.