29 martie: Evenimentul zilei - România în NATO

 Pe 29 aprilie 2004, România, precum și Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia și Slovenia s-au alăturat NATO ca membri cu drepturi depline. 


North Atlantic Treaty Organization (NATO), numit și Alianța Nord-Atlantică, este o alianța militară interguvernamentală dintre 30 de state membre, 28 europene, și 2 nord-americane. Fondată după cel de-al doilea război mondial, organizația a implementat Tratatul Nord-Atlantic, semnat la Washington, pe 4 aprilie 1949.       

                         

29 martie: Evenimentul zilei - România în NATO

NATO este un sistem de securitate colectiv, statele sale membre fiind de acord să se apare unul pe celălalt de atacurile uneia a treia părți.


România a primit invitația de a se alătură Alianței Nord-Atlantice cu ocazia summit-ului din noiembrie 2002 de la Praga. Depunerea actelor de notificare ale aderării României la NATO, la Departamentul de Stat al SUA, a fost urmată de ceremonia arborării oficiale a drapelului României la sediul NATO. Odată cu 2005, "Ziua NATO în România" este sărbătorită în cea dintâi duminică din aprilie. 


28 martie: Evenimentul zilei - Filarmonica din Viena


29 martie: Evenimentul zilei - România în NATO 29 martie: Evenimentul zilei - România în NATO Reviewed by Diana Popescu on martie 29, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.