5 martie: Ziua Mondială a Arhitecturii Informației

 Ziua Mondială a Arhitecturii Informației este celebrată în fiecare an pe 5 martie de voluntari din numeroase locuri ale lumii în scopul de a inspiră discuții, dezbateri globale despre arhitectura informației (AI) și aplicațiile sale în viețile noastre zilnice. 


Este o zi de învățare despre structura AI și despre cum ne putem conecta pentru a ne fi mai ușor să ne găsim, să ne înțelegem și să ne folosim informațiile de care avem nevoie. De exemplu, navigarea pe web în care te implici când vizitezi diane.ro este o practică de AI.            

 

5 martie: Ziua Mondială a Arhitecturii Informației

           

Există numeroase definiții ale arhitecturii informației în funcție de domeniul său de aplicare. Richard Saul Wurman, arhitect și designer de grafică, a utilizat pentru prima oară cuvintele "arhitectură" și "informație" împreună, în 1976. 


Potrivit lui Wurman, un arhitect al informației este "un individ care organizează modele inerente din date, făcând complexitatea clară; o persoană care crează structura sau harta informațiilor ce permite altora să-și afle calea personală către cunoaștere, ocupațiile profesionale din curândul secol al XXI-lea, adresându-se nevoilor epocii focalizate pe claritate, înțelegere umană și știința organizării informației".


4 martie: Ziua Mondială a Obezității


Din această definiție putem concluziona că AI este aranjamenul de modele esențiale pentru a face informațiile complicate, complexe să poată fi înțelese. Este o structură care abiliteaza oamenii să caute informațiile specifice de care au nevoie. Arhitectură informației înseamnă, de asemeni, un mijloc de a satisface necesitățile unei vremi în care claritatea, înțelegerea și știința organizării informației sunt prioritare.


Este acțiunea de a face informațiile ușor de găsit. Într-o lume în care atât de multe informații sunt la indemana noastră, AI ne ajută să le sortăm pe cele care sunt credibile de cele care sunt pură dezinformare. Ne sprijină să găsim informațiile de care avem nevoie și să înțelegem lucruri complicate.


5 martie: Ziua Personalității Multiple

5 martie: Ziua Mondială a Arhitecturii Informației 5 martie: Ziua Mondială a Arhitecturii Informației Reviewed by Diana Popescu on martie 04, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.