13 aprilie: Ziua Internațională de Apreciere a Plantelor

 Cu prilejul Zilei Internaționale de Apreciere a Plantelor, iubitorii acestor mașini verzi de oxigen aduc toată lumea pe aceeași lungime de undă pentru a le onora. Evenimentul din 13 aprilie include despre menționarea  multitudinii de beneficii pe care plantele le oferă mediului înconjurător, precum îmbunătățirea calității aerului, crearea unor habitate potrivite ale vieții sălbatice, și a unor spații de locuit mai frumoase, mai adecvate în cadrul naturii.


Nu este deloc de neglijat că această sărbătoare are loc primăvară, în sezonul înfloririi pomilor și al dezvoltării plantelor.   

                             

13 aprilie: Ziua Internațională de Apreciere a Plantelor

Deși nu se cunoaște istoricul acestei zile, putem cu toții fi captivați, fascinați de modul în care planetele reprezintă o parte integrantă a vieților și chiar caselor noastre. Cercetările arheologice au adus la iveală dovezi ale creșterii plantelor în ghivece din timpuri străvechi, iar pietrele inscripționate din morminte egiptene antice conțin cele mai timpurii mărturii despre horticultura ornamentală și amenajarea peisajelor artificiale. 


Din secolul al secolului al XVII-lea a început explorarea unor tărâmuri îndepărtate și, astfel, au fost găsite o grămadă de specii noi, diverse, de plante. Exploratorii au adus acasă plante exotice pentru ale cultiva acolo, și ideea de a se crește plante în interiorul clădirilor a devenit populară. Introducerea în Marea Britanie a variate plante tropicale din zone ca America de Nord, Asia, Australia și Africa a crescut aprecierea plantelor de interior și a dus, poate, la inventarea a tot felul de dispozitive de grădinărit.


12 aprilie: Evenimentul zilei - Vaccinul pentru poliomelită


Invenția timpurie cu cel mai mare impact a fost "Wardian Case", un recipient din sticlă perfect pentru creșterea și transportul plantelor, creată de doctorul din Londra, Nathaniel Ward, în anii 1930. Invenția lui Ward a permis britanicilor să importe mai ușor plante și a schimbat pentru totdeauna modalitățile de cultivare ale plantelor. 


Grădinăritul nu a mai fost rezervat numai claselor înalte odată cu secolul al XX-lea, și a ajuns să fie accesibil oamenilor obișnuiți, care au început să se bucure de creștere a plantelor native și exotice în casele și grădinile lor. 


13 aprilie: Ziua Mondială de Conștientizare a Sarcoidozei


13 aprilie: Ziua Internațională de Apreciere a Plantelor 13 aprilie: Ziua Internațională de Apreciere a Plantelor Reviewed by Diana Popescu on aprilie 12, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.