17 aprilie: Evenimentul zilei - Martin Luther

 Pe 17 aprilie 1521 a început procesul lui Martin Luther referitor la învățăturile sale, în decursul adunării Dietei din Worms. Intimidat inițial, el a cerut timp de reflecție înainte de a răspunde acuzațiilor, și i s-a oferit un răgaz de o zi. 


Martin Luther (1483-1546) a fost un preot, teolog, scriitor, autor de imnuri și profesor german, cu un rol esențial în reforma luterană, credințele sale teologice reprezentând bazele luteranismului.      


17 aprilie: Evenimentul zilei - Martin Luther

Luther a fost hirotonisit ca preot în 1507. A ajuns să respingă mai multe învățături și practici ale bisericii romano-catolice, în particular, cea despre indulgențe. De altfel, a propus o discuție academică despre practica și eficiența indulgentelor în lucrarea sa "Nouazecisicinci teze" din 1517. 


Refuzul său de a se lepăda de scrierile lui la cererea papei Leon al X-lea și a împăratul roman Carol al V-lea la dieta din Worms din 1521 a dus la excomunicarea sa de către papă și condamnarea sa ca proscris de către împăratul roman. Martin Luther a murit în 1546, cu excomunicarea papei Leon al X-lea încă în vigoare.


16 aprilie: Evenimentul zilei - Hochei în sală


17 aprilie: Evenimentul zilei - Martin Luther 17 aprilie: Evenimentul zilei - Martin Luther Reviewed by Diana Popescu on aprilie 17, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.