26 aprilie: Ziua Mondială a Burlescului

 Ziua Mondială a Burlescului, sărbătorită an de an pe 26 aprilie, este un tribut adus unei forme de artă unice. Spectacolele de dans burlesc cuprind performanțe dramatice și muzicale care sunt atât comice, cât și provocatoare.


Burlescul este o formă de divertisment similară cu cea a cabaretului. A fost extrem de popular în partea timpurie a secolului al XX-lea. Este o performanță plină de farmec, satirică, uneori deocheată și irevențioasă, care poate include strip-tease, comedieni și un maestru de ceremonii.


Ziua Mondială a Burlescului a fost creată în 2022 de Sapphira, o femeie de spectacol, scriitoare și ambasador al sănătății mentale. A inițiat această zi ca o cale de a aduce laolaltă oameni care îndrăgesc tot ce are de a face cu burlescul. A vrut, de asemeni, ca această sărbătoare să servească că o platforma pentru persoane de a-și împărtăși poveștile și, făcând asta, să-i încurajeze pe alții să-și găsească propriul stil și propria libertate prin burlesc.        

                   

26 aprilie: Ziua Mondială a Burlescului

Sapphira a fost o femeie de spectacol din 2004, pretinde că burlescul a ajutat-o să-și înfrângă probleme mentale și crede că acesta poate da încredere în sine celor care se confruntă și ei cu astfel de probleme.


Ea a ales 26 aprilie pentru celebrarea Zilei Mondiale a Burlescului pentru a comemora 50 de ani de la moartea lui Gypsy Rose Lee, unul dintre cei mai mari performeri ai burlescului în anii 1930. În zilele noastre, burlescul a evoluat în neo-burlesc, bazat pe cel tradițional. 


25 aprilie: Ziua Internațională a Delegatului (la ONU)


Lucruri interesante despre burlesc


- Spectacolele de burlesc clasic sunt mai fermecătoare, mai elegante și mai echilibrate.


- Potrivit artiștilor burlescului, "tease" (tachinarea) este mai importantă decât "strip" (dezbrăcarea) din strip-tease.


- Spectacolele burlesti au loc, în general, pe scene mai mici, pentru crearea unui spațiu mai intim și pentru ca spectatorii să se simtă mai apropiați de spectacol, având și o vedere mai bună a costumelor. 


26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale

26 aprilie: Ziua Mondială a Burlescului 26 aprilie: Ziua Mondială a Burlescului Reviewed by Diana Popescu on aprilie 25, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.