5 aprilie: Ziua Primului Contact Extraterestru

 Pe 5 aprilie sărbătorim, anticipat, în fiecare an, clipa când vulcanienii și oamenii se vor întâlni pentru prima oară. Fanii celebrează  Ziua Primului Contact Extraterestru încă din 1996, când ideea acestei întruniri  a fost introdusă în filmul "Star Trek: First Contact".


Creată în 1996 de Gene Roddenberry, "Star Trek" este o îndrăgită companie de televiziune și film americană, care a capturat atenția a generații de entuziaști ai SF-ului (sci-fi). Povestea cinematografică urmărește aventurile căpitanului James T. Kirk și a echipajului său de pe nava stelară USS  Enterprise.

        

5 aprilie: Ziua Primului Contact Extraterestru

Cum spuneam, spre deosebire de multe alte sărbători, Ziua Primu lui Contact este una din viitor. Așa-numiții "trekkies" (fani ai Star Trek) cred că data de 5 aprilie 2063 va fi marcată de un eveniment extrem de important din istoria oamenirii. În acea zi, omul de știință Zefram Cochrane va ajunge la acționarea Warp a navei sale spațiale Phoenix. La numai câteva momenste de la lansarea sa extraordinară, vulcanienii vor apare la baza din apropiere de Bozeman, Montana, SUA. Ziua Primului Contact onorează, astfel, viitoarele realizări remarcabile ale doctorului Cochrane.


Cine sunt, însă, vulcanienii? Trăind la circa 16 ani lumină față de pământ, aceștia sunt o rasă umanoidă de pe planeta Vulcan. În lumea "Star Trek", se zice că vulcanienii sunt creaturi care au găsit căi de înfrângere a emoțiilor agresive, violente. Una dintre cei mai ilustre personaje ale culturii pop, comandantul  Spock, este și el vulcanian. 


4 aprilie: Ziua Mondială a Șobolanului


Lucruri interesante despre Star Trek


- Ne-am obișnuit să-l vedem pe Spock cu pielea ușor verzuie, dar, la origine, creatorii l-au gândit că având pielea roșie.


- Salutul vulcanian reprezintă, de fapt, litera ebraică "Shin". Shin desemnează, de asemeni, cuvântul "Shaddai", care înseamnă Dumnezeu în limba ebraică.


- Mark Lenord a fost primul actor istoria francizei care a jucat rolurile unui romulean, unui klingonian și unui vulcanian.


- Singura persoană care s-a interpretat pe ea însăși în Star Trek a fost Stephen Hawking, care a apărut în filmul "Star Trek - The Next Generation". 


5 aprilie: Ziua Festivalului Qingming


5 aprilie: Ziua Primului Contact Extraterestru 5 aprilie: Ziua Primului Contact Extraterestru Reviewed by Diana Popescu on aprilie 04, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.