9 aprilie 2023: Ziua Festivalului de Știință Edinburgh

 Festivalul de Știință Edinburgh este unul anual, organizat de Fundația de Știință Edinburgh, a cărui dată de desfășurare variază de la un an la altul. În 2023, are loc între 9 și 24 aprilie, marcând o revenire la locul de bază al festivalului, la City Art Center, și două noi expoziții majore interactive, Data Sphere și Consumed, împreună cu un program vibrant și variat de alte evenimente pentru audiențe de toate vârstele.  

       

9 aprilie 2023: Ziua Festivalului de Știință Edinburgh

Întemeiată în 1989, Fundația de Știință Edinburgh este o organizație caritabilă educațională care operează programele educației științifice ale Festivalului Edinburgh. Principalii sponsori ai festivalului sunt Consiliul Local Edinburgh și Executivul Scoțian. Sărbătoarea a fost inaugurată de prima femeie ajunsă în cosmos, Valentina Tereșkova. Printre faimoși vorbitori la aceasta au fost Richard Dawkins, Brian Cox, Șir Ian Wilmute, Jocelyn Bell Burnell, Christina Figueres și Cordelia Fine.


 Festivalul de la Edinburgh este prima celebrare mondială a științei și tehnologiei ca și festival, și este încă printre cele mai mari din Europa. Este, de asemeni, cunoscut pentru programele sale de educație științifică, Generation Science (Știința Generației) și Careers Hive (Stupul carierelor).


8 aprilie: Ziua Internațională de Conștientizare a Feng Shui


Prin munca sa, fundația țintește să inspire, să încurajeze și să provoace oameni de toate vârstele și pregătirile să exploreze, precum și să înțeleagă lumea din jurul lor. Fundația se ocupă în decursul întregului an să creeze și să furnizeze ateliere de lucru, expoziții, spectacole inspiratoare, discuții, dezbateri și alte evenimente care promovează comunicarea științei. 


Nu întâmplător, Edinburgh este numit adeseori orașul festivalurilor lumii. Acesta găzduiește de-a lungul anului o serie de festivaluri de diferite tipuri de interes, incluzând jazz&blues, artă, cărți, povestiri și film. 


9 aprilie: Ziua Inorogului


9 aprilie 2023: Ziua Festivalului de Știință Edinburgh 9 aprilie 2023: Ziua Festivalului de Știință Edinburgh Reviewed by Diana Popescu on aprilie 08, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.