8 aprilie: Ziua Internațională de Conștientizare a Feng Shui

 Ziua Internațională de Conștientizare a Feng Shui este celebrată în fiecare an pe 8 aprilie. Feng Shui este o practică chinezească antică ce folosește energia pentru a armoniza oamenii cu mediul lor înconjurător.


Multe persoane din Asia și Occident cred în Feng Shui, și consulta specialiști în aceste domeniu pentru a-și optimiza viața, averea, fericirea și relația cu familia.        

    

8 aprilie: Ziua Internațională de Conștientizare a Feng Shui

Este greu de spus când a apărut, cu exactitate Feng Shui, și există numeroase dezbateri din acest punct de vedere. Înainte ca chinezii să inventeze busola ca un instrument de divinație, Feng Shui era deja utilizat în astronomie în încercarea de a se găsi corelații între ființele umane și restul universului. 


Potrivit culturilor Yangshao și Hongshan, cea mai timpurie mărturie cunoscută despre folosirea Feng Shui datează din anii 4.000 î.Hr., când ușile caselor din Banpo au fost aliniate dupa modelul unui grup de stele mai mici decât o galaxie, numit Yingshi, după solstițiul de iarnă, ceea ce a făcut posibil ca locuințele să absoarbă mai multă căldură din iluminarea solară. 


De asemeni, un mormânt din Puyang, din aproximativ același timp, conține mozaicuri din hărți chinezești ale stelelor ce sunt orientate de-a lungul unei axe nord-sud. În plus, prezența de forme atât pătrate, cât și rotunde, în mormânt și  în siturile Hongshan pare să sugereze despre cosmografie că existat înainte de apariția sa în textul chinezesc Zhoubi Suanjing. 


Cele mai vechi instrumente folosite în Feng Shui au fost astrolaburile Liu Ren (cunoscute și ca "shi"), adică tablete cu linii ipotetice astronomice, utilizate pentru determinarea poziției și altitudinii stelelor și pentru divinație. Cele mai vechi "shi" au fost descoperite în morminte ce datează între 278 și 209 î.Hr. Marcajele de pe ele sunt aproape identice cu cele găsite pe primele busole magnetice.


Busola magnetică a fost inventată în decursul dinastiei Han și dinastiei Tang, în jurul anului 206 i.Hr. Busola tradițională Feng Shui, întrebuințată încă în prezent, este cunoscută și că "luopan". Acul acesteia se îndreaptă către polul sud magnetic. 


7 aprilie: Ziua Internațională a Castorului


Lucruri interesante despre Feng Shui


- Feng Shui are de a face cu 5 elemente, lemnul, focul, metalul, pământul și apa, fiecare dintre ele fiind capabile să îmbunătățească diferite aspecte ale unei persoane: Înțelepciunea în cazul apei, ori creativitatea, în cazul lemnului. 


- Se spune că atât vântul, cât și apa, conțîn forța viețîi numită "chi" sau "qi". Vântul o face să se miște, iar apa o restrânge.


- Orașul Interzis din Beijing este proiectat folosindu-se Feng Shui, așa că are un munte artificial în spatele său și două râuri create de om pe laturi, în vreme ce perechei de "lei gardieni" îi protejează intrările.


- În decursul "revoluției culturale", guvernul lui Mao Zedun a ars numeroase cărți și a declarat ca ilegală practica Feng Shui.


8 aprilie: Ziua Desenează o Pasăre


8 aprilie: Ziua Internațională de Conștientizare a Feng Shui 8 aprilie: Ziua Internațională de Conștientizare a Feng Shui Reviewed by Diana Popescu on aprilie 07, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.