Casandra: Simbol și semnificație

 Casandra este un personaj feminin tragic din mitologia grecească, fiică a regelui Priam al Troiei și al reginei sale, Hecuba. Clarvăzătoare și preoteasă, a venerat zeul oracular Apollo, care i-a dăruit abilitatea profeției în speranța că va accepta avansurile sale amoroase. 


Casandra a acceptat inițial dar, apoi a respins implicarea într-o aventură cu zeul, așa că Apollo, dezamăgit, i-a preschimbat darul dat de el  astfel încât profețiile sale, deși exacte, să nu fie crezute de nimeni.     


Casandra: Simbol și semnificație

Ea avertizat că băiatul Paris va aduce într-o zi dezastrul asupra Troiei, că voiajul său la Sparta (unde urma să o întâlnească pe Elena) va avea consecințe devastatoare și că al grecilor cal de lemn nu trebuia să fie primit prin porțile orașului în interiorul acestuia, dar toate prezicerile, avertismentele sale au ajuns la urechi "surde".


După căderea Troiei, Casandra a fost luată prizonieră de către Ajax, și apoi a fost dusă ca sclavă în Micene, unde a fost omorâtă. În apropiere de Amyclae, unde a fost îngropată, a fost dedicat un templu al ei (sub numele de Alexandra).


În vorbirea curentă, o "Casandra" este o persoană ale cărei preziceri, oricât de adevărate ar fi, nu sunt luate în seamă. 


 Cain: Simbol și semnificație

Casandra: Simbol și semnificație Casandra: Simbol și semnificație Reviewed by Diana Popescu on aprilie 07, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.