14 octombrie: Ziua Mondială a Standardelor

 În fiecare an, pe 14 octombrie, membrii IEC, ISO și ITU celebrează Ziua Mondială a Standardelor, o ocazie de a se omagia eforturile în colaborare ale mii de experți din întreaga lume, ce dezvoltă voluntar înțelegeri tehnice care sunt publicate în International Standards.


Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă, care intenționează să abordeze dezechilibrele sociale, să dezvolte o economie sustenabilă și să încetinească schimbarea climatică, sunt foarte ambițioase. Pentru a fi materializate, este necesară cooperarea multor parteneri publici și privați, precum și folosirea tuturor instrumentelor disponibile incluzând reglementări internaționale de standarde și conformitate.   

                  

14 octombrie: Ziua Mondială a Standardelor

Întregul sistem de standarde este construit pe cooperare. Acesta confirmă importanța puterii de colaborare și a credinței că suntem mai puternici decât simpla însumare a părților noastre. Lucrând împreună, oamenii sunt în stare să găsească soluții reale pentru lume de a face față provocărilor sustenabilității.


Aducerea standardelor la viață prin experiențe împărtășite și studii de caz, precum și prin identificarea orientărilor viitoare, în care standardele trebuie să aibă un rol major, contribuie la țelul de utilizare a standardelor ISO pretutindeni. 


13 octombrie: Ziua Internațională a Eșecului


Organizația Internațională pentru Standardizare (ISO) este una neguvernamentală formată din instituții de standarde naționale. Această organizație dezvoltă și publică o gamă largă de standarde de proprietate, industriale și comerciale, și este compusă din variate organizații naționale reprezentative de standarde. ISO înglobează 165 de instituții naționale de standarde. 


Conformarea ISO se referă la crearea și aderarea la politici și proceduri. Standardele ISO includ ISO 9.000, ISO 9.001, ISO 13.485 și ISO 14.971.


14 octombrie 2022: Ziua Mondială a Oului

14 octombrie: Ziua Mondială a Standardelor 14 octombrie: Ziua Mondială a Standardelor Reviewed by Diana Popescu on octombrie 13, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.