Superstiții despre bere

Potrivit unei superstiții răspândite în lume, se zice că înainte de a sorbi dintr-o halbă de bere este bine să-i "sufli" spuma de la suprafață, să o îndepărtezi. În acest fel, ai avea parte de noroc sau a-i împiedica o vrăjitoare să-ți între în cap și să te controleze, să pună stăpânire peste tine!

Unii erau de părere că spuma berii care se lipește de de marginea interioară a unui pahar, a unei halbe, dovedește că berea este de bună calitate.

Pe vremuri, atunci când se toasta, vinul sau berea se turna dintr-un pahar în altul, demonstrându-se astfel că băutura nu era otrăvită și că oaspetele nu avea nici un motiv să se teamă de gazdă.
Superstiții despre bere

Georgienii nu toasteaza cu bere, ca nu cumva să aducă ghinionul pe capul celui căruia îi este "închinat" toastul!

Și la unguri se spune că nu este de bun augur să toastezi cu bere! De ce? Fiindcă austriecii ar fi toastat cu bere după ce au înăbușit revoluția ungară din 1848. Cetățenii Ungariei ar fi jurat să nu facă același lucru cu berea vreme de 150 de ani! Poate le spune cineva că a fost depășit acel interval de timp!

În Cehia nu este indicat să se toarne bere într-un pahar în care a fost un tip diferit din această băutură, astfel încât să se țină departe ghinionul.

Alcoolul: Simbol și semnificație

Grecii aveau credință că o cupă de vin sau o halbă de bere ținută în mână poate să te avertizeze despre pericolul ce îți amenință o persoană iubita absentă, care nu este în preajma ta. Dacă cea dintâi băutură se tulbura, se făcea precum sângele, și dacă cea de-a doua bolborosea, înseamna că acea persoană era în pragul unei primejdii!

O femeie sau un bărbat care face bere acasă trebuie să se abțină o vreme de la a face dragoste, astfel încât să nu riște ca berea să nu fermenteze.

Într-o superstiție occidentală, se indica, dacă te apucai sa faci bere,  să pui o bucată de cărbune în ea înainte de a adăuga drojdia, ca să nu se acrească.

O bere vărsată pe jos ori pe o masă care se îndreaptă către un om, îi prevestește acestuia noroc!

Conform unei zicale americane, vinul băut cu whiskey este "riscant", periculos, dar când bei whiskey cu bere, nu ai vreodată de ce să te temi! ("Wine and whiskey, mighty risky, whiskey and beere, never fear?).

Românii zic însă, "Vinul după bere e o plăcere, berea după vin e un chin".

Superstiţiile românilor despre băutură
Superstiții despre bere Superstiții despre bere Reviewed by Diana Popescu on iunie 07, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.