13 octombrie: Ziua Internațională a Eșecului

 Ziua Internațională a Eșecului  este celebrată cu zel și entuziasm anual, în toată lumea, pe 13 octombrie. 


Această sărbătoare a început în 2010, ca o inițiativa a studenților de la Universitatea Aalto, din Finlanda, fiind apoi marcată an de an pe întreg globul.        

                       

13 octombrie: Ziua Internațională a Eșecului

Studențîi s-au gadit că Finlanda avea nevoie de o creștere a afacerilor de tip  start-up, însă finlandezii tipici detestau eșecul și păreau să aibă o aversiune în a porni astfel de întreprinderi, întru totul noi. Teama de eșec și stigmatul asociat cu acesta ii descuraja pe mulți antreprenori potențiali finlandezi să se aventureze. De aici a apărut ideea de creare a unei zile care să celebreze eșecul, una care, credeau studenții, ar putea înlătura fobia în a se prelua riscuri, ducând astfel invariabil către o mărire a numărului de start-up-uri. 


Odată cu a doua sărbătorire, ziua a început să fie consemnată foarte mult în media și a primit sprijin de la persoane și companii influente din Finlanda. Acest lucru a determinat studenții să extindă evenimentul în cel de-al treilea an, acesta ajungând să fie marcat în alte 17 țări.


12 octombrie: Ziua Mondială a Vederii


Ziua a primit de asemeni, sprijin de la președintele consiliului de administrație al Nokia, Jorma Ollila, și de la creatorul "Angry Bird", Peter Vesterbacka. Chiar și în prezent, evenimente de celebrare a zilei servesc ca platforme pentru personalități populare finlandeze de a-și împărtăși poveștile despre înfrângerile care, mai târziu, s-au transformat în victorii. 


Ideea din jurul zilei este să răspândească argumentul că a face greșeli și a avea eșecuri este ceva normal și reprezintă chiar o parte neprețuită a dezvoltării personalității și evoluției cuiva, ce rezultă, în cele din urmă, în succese. 


13 octombrie: Ziua Limbii Engleze

13 octombrie: Ziua Internațională a Eșecului 13 octombrie: Ziua Internațională a Eșecului Reviewed by Diana Popescu on octombrie 12, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.