18 noiembrie: Ziua Lumii Oculte

 Ziua Lumii Oculte, având loc în fiecare an pe 18 noiembrie, este una dedicată relevării necunoscutului și investigării misterelor care ne înconjoară. Are obiectivul cufundării în umbre și penumbre și privirii către stele a indescifrabilului tărâm mistic.


Cuvântul "ocult" este de origine latină, însemnând "cunoaștere ascunsă" sau "cunoașterea necunoscutului". Termenul "ocult" se referă la practici asociate cu misticismul, spiritualitatea și artele esoterice precum ghicirea viitorului, daruri omenești supranaturale și multe altele. Multe religii și culturi înglobează unele elemente mistice.       

                                   

18 noiembrie: Ziua Lumii Oculte

Termenul de "ocultism" a apărut în secolul al XVI-lea în Europa. "Ocultul" definește practici din afara religiilor, care-și au rădăcinile în credința în creaturi supranaturale, mitice și născociri magice. Practicile oculte includ, de asemeni, căutarea sinelui ascuns, investigația semnificației vieții, gândurile și mesajele profunde pe care cineva ar trebui să le simtă în sălașul adânc al propriului sine și căutarea trezirii spirituale, etc.


În prezent, există încă grupări ocultiste la fel ca odinioară, dar care se orientează mai mult către cucerirea sinelui lăuntric și găsirea adevărului de dincolo de înțelegerea umană. 


17 noiembrie 2023: Ziua Mondială a Vasectomiei


Ocultismul occidental își are originile în conceptele de macrocosmos și microcosmos. Acestea accentuează conexiunea dintre ființele umane și concepte sau structuri cosmice, atât fizice, cât și psihologice. Prin ele oamenii ar putea câștiga, chipurile, iluminare și puteri de dincolo de starea lor naturală. Astfel de puteri paranormale, care nu au fost nicicând dovedite, au existat, se zice, întotdeauna în personaje istorice care au clamat că le posedă. Cele mai proeminente astfel de personaje au fost, de obicei, fondatoare ale unor religii și mișcări spirituale majore. 


Societatea modernă consideră, oricum, ocultismul ca o pseudoștiință. 


18 noiembrie: Ziua lui Mickey Mouse

18 noiembrie: Ziua Lumii Oculte 18 noiembrie: Ziua Lumii Oculte Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 17, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.