17 noiembrie 2023: Ziua Mondială a Vasectomiei

 Celebrată anual în a treia vineri din noiembrie, Ziua Mondială a Vasectomiei susține vasectomia ca o alegere sigură și sensibilă de contracepție pentru bărbați, și promovează specializarea doctorilor care fac această procedură. Vasectomia este necesară și eficientă în prevenirea unor sarcini nedorite.


în 2023, Ziua Mondială a Vasectomiei are loc pe 17 noiembrie, în anii următori se desfășoară astfel: 2024 - 15 noiembrie, 2025 - 21 noiembrie, 2026 - 20 noiembrie.                                      

 

17 noiembrie 2023: Ziua Mondială a Vasectomiei

Ziua Mondială a Vasectomiei este inițiativa în colaborare a realizatorului de filme și jurnalistului Jonathan Stack și a urologului dr. Doug Stein, care au văzut proiectul de popularizare a vasectomiei ca o mișcare colectivă pentru o importantă schimbare socială. Proiectul își are centrele de conducere de operare în Australia, Kenia, Indonezia, Mexic, Haiti, Ruanda și Columbia.


16 noiembrie: Ziua Mondială a Cancerului Pancreatic


Fondatorii consideră vasectomia ca un act de iubire, performat de un bărbat pentru a prelua controlul descendenței sale în propriile sale mâini. Cât despre știința ovulației, anatomiei unei femei, această ii permite să conceapă copii numai în două zile ale unei luni, adică în 24 de zile ale unui an. Pe de altă parte, un bărbat poate crea un copil de multiple ori pe zi, de-a lungul unui întreg an și, din acest motiv, datoria evitării unei sarcini nedorite revine bărbaților.


Vasectomia este înconjurată de un stigmat care continuă să-și pună amprenta asupra societății, din cauza presupusei emasculări și reducerii a performanțelor erotice. 


17 noiembrie 2022: Ziua Mondială a Filosofiei

17 noiembrie 2023: Ziua Mondială a Vasectomiei 17 noiembrie 2023: Ziua Mondială a Vasectomiei Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 16, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.