8 aprilie: Evenimentul zilei - Venus din Milo

 Pe 8 aprilie 1820, pe insula egeană Milo, a fost descoperită, de către un țăran, statuia Venus din Milo, o sculptură grecească antică care a fost creată în perioada elenistică, cu aproximație între anii 150 și 125 î.Hr.


Este una dintre cele mai vestite lucrări de sculptură din Grecia antică, ce este găzduită de muzeul Luvru din Paris.        

                              

8 aprilie: Evenimentul zilei - Venus din Milo

Se crede că Venus din Milo on înfățișează pe Afrodita, zeița greacă a dragostei, având-o ca echivalent, la romani, pe Venus. Sculptura este numită uneori "Afrodita din Milo". Unii învățați sunt de părere că statuia o reprezintă, de fapt, pe zeița mării, Amphitrite, care era venerată odată pe insula unde a fost găsită.


Lucrarea a fost atribuită inițial sculptorului atenian din secolul al IV-lea, Praxiteles dar, pornindu-se de la inscripția de pe soclul său, este estimat pe larg că fost creată mai târziu, fiind opera lui Alexandros din Antiohia. 


Făcută din marmură de Paros, statuia este mei mare decât corpul natural al unei femei, având 204 centrimetri înălțime. Îi lipsesc ambele brațe, o parte din unul fiind pierdut după descoperirea statuii. 


7 aprilie: Evenimentul zilei - Organizația Mondială a Sănătății


8 aprilie: Evenimentul zilei - Venus din Milo 8 aprilie: Evenimentul zilei - Venus din Milo Reviewed by Diana Popescu on aprilie 08, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.