7 aprilie: Ziua Internațională a Castorului

 Ziua Internațională a Castorului, sărbătorită an de an pe 7 aprilie, a fost creată în 2009 de Beavers' Wetlands & Wildlife (BWW)/ Zonele Umede și Viața Sălbatică a Castorilor, o organizație non-profit cu membri în SUA, Canada și alte țări. Castorii sunt unici și reprezintă o specie cheie, cu un mare impact în ecosistem. 


Începând cu 1985, BWW a făcut importanți pași înainte în cercetare și educație, cu scopul de mări conștientizarea despre acești mici constructori de baraje.      

                  

7 aprilie: Ziua Internațională a Castorului

Pentru celebrare a fost selectată data de 7 aprilie întrucât este cea a aniversării nașterii lui Dorothy Richards (numită popular, "Femeia castor"), care a fost adusă pe lume în 1894. Această s-a angajat în studiul castorilor vreme de 50 de ani.


Castorii sunt rozătoare semiacvatice aflate în Europa nordică temperată, în țări ca Polonia, Canada, Germania, Franța, Rusia centrală și sudul Scandinaviei, printre altele. Sunt rozătoarele de pe locul doi ca mărime de pe pământ, după capibare. Trăiesc, de obicei, în medii cu apă proaspătă, ca râuri, lacuri, izvoare și iazuri. Au capuri mari, pe corpuri solide, și o blană brună sau cenușie, picioare frontale asemeni unor mâini, și picioare din spate cu degete lipite între ele. 


Cum spuneam, joacă un rol decisiv, deoarece au efect disproporționat de mare asupra mediului în comparație cu numărul lor. Folosesc bine copacii, utilizând numai resturile lor pentru construirea de baraje și culcușuri, transportând, totodată, în acest scop, noroi, pietre și resturi minerale. Fiindcă au fost adeseori vânați pentru carnea și blana lor, castorii au ajuns în pragul extincției în secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. 


6 aprilie: Ziua Mondială a Tenisului de Masă


Lucruri interesante despre castori


- Castorul este animalul național al Canadei.


- Biserica catolică a declarat odinioară despre castori că sunt pești pentru post.


- Cuplurile de castori sunt, de obicei, monogame, cei doi parteneri rămânând împreună pentru multiple sezoane de împerechere.


- Castorii au un set de pleoape transparente care le permite să vadă sub apă. 


7 aprilie 2022: Ziua Buritto


7 aprilie: Ziua Internațională a Castorului 7 aprilie: Ziua Internațională a Castorului Reviewed by Diana Popescu on aprilie 06, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.