6 aprilie: Ziua Mondială a Tenisului de Masă

 Ziua Mondială a Tenisului de Masă celebrează anual, pe 6 aprilie, nu numai un joc, necesitând abilități speciale, ci și mediul pe care-l crează acesta pentru o schimbare socială. Adună oamenii laolaltă și le dă un țel comun, distractiv și pașnic. Este o modalitate sănătoasă de a petrece timpul liber și un mijloc de integrare socială. Cunoscut și ca ping-pong, este un sport apreciat de oameni de toate vârstele, indiferent de originea și tradițiile lor.


Tenisul de masă a fost inițial un joc de salon. Se zice că ofițeri ai armatei britanice l-au învățat în India și l-au adus apoi acasă. Versiunea timpurie folosea o minge de golf și cărți în loc de palete. Termenul de ping-pong a căpătat popularitate prin întreprinderea de afaceri J. Jacques & Son Ltd., care a fost o marcă înregistrată în 1901.        

                       

6 aprilie: Ziua Mondială a Tenisului de Masă

Acel an s-a dovedit a fi unul de răscruce în istoria jocului. Un entuziast britanic al tenisului de masă, James W. Gibb, a identificat cele mai potrivite mingi din celuloid în decursul unei călătorii în SUA. E.C. Goode a mers mai departe inventând, în același an, paleta modernă. Înainte de campionatul neoficial mondial din 1902, au avut loc numeroase turnee.


5 aprilie: Ziua Primului Contact Extraterestru


În pofida faptului că exista deja o Asociație de Ping-Pong și o Asociație a Tenisului de Masă, Asociația actuală a Tenisului de Masă a fost înființată în 1926. Federația Internațională a Tenisului de Masă a fost fondată în 1933. Aceasta a declarat Ziua Mondială a Tenisului de Masă din 6 aprilie în anul 2015, pentru a captiva interesul oamenilor pentru acest sport competițional. 


Ca parte a eforturilor sale de promovare, federația a creat un software, "Tenis de masă pentru toți". 


6 aprilie: Ziua Tartan


6 aprilie: Ziua Mondială a Tenisului de Masă 6 aprilie: Ziua Mondială a Tenisului de Masă Reviewed by Diana Popescu on aprilie 05, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.