6 aprilie: Evenimentul zilei - Jocurile Olimpice Moderne

 Pe 6 aprilie 1896, în Atena, a fost celebrată deschiderea primelor Jocuri Olimpice moderne, la 1500 de ani după ce jocurile olimpice originare au fost interzise de împăratul roman Teodosie I. Organizate de Comitetul Olimpic Internațional, creat de aristocratul francez Pierre de Coubertin, au durat între 6 și 15 aprilie 1896.


La aceste jocuri olimpice au luat parte 14 națiuni și 241 de atleți, numai bărbați. Participanții au fost cu toții europeni ori trăind în Europa, cu excepția echipei SUA. Peste 65% dintre competitori au fost greci. Câștigătorii locului întâi au primit medalii de argint, iar cei de pe locul doi, medalii de bronz. După aceea, Comitetul Olimpic a convertit acestea în aur și argint, medaliile de bronz fiind acordate pentru locul al treilea.                                    


6 aprilie: Evenimentul zilei - Jocurile Olimpice Moderne

Au câștigat medalii 10 din cele 14 națiuni participante. Grecii s-au evidențiat la maraton, prin victoria compatriotului lor Spyridon Louis. Cel mai de succes concurent a fost luptătorul și gimnastul german Carl Schuhmann, care a ieșit învingător în patru competiții. 


Atena a fost aleasă unanim ca loc de desfășurare a jocurilor moderne inaugurale, în decursul unui congres organizat la Paris, pe 23 iunie 1894, întrucât Grecia a fost țara de naștere a jocurilor olimpice antice. 


5 aprilie: Piața Tiananmen

6 aprilie: Evenimentul zilei - Jocurile Olimpice Moderne 6 aprilie: Evenimentul zilei - Jocurile Olimpice Moderne Reviewed by Diana Popescu on aprilie 06, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.