15 mai: Ziua Ciorapilor de Nailon

 Ziua Ciorapilor de Nailon, ce pică an de an pe 15 mai, celebrează istoria din spatele acestui accesoriu funcțional și stilat ce dă o elegantă aparte picioarelor femeilor. Ciorapii de nailon au fost văzuți pentru prima oară pe 15 mai 1940 la Macy's din New York, magazinul de prim rang al firmei din Herald Square. Aici, s-a reușit vânzarea a aproximativ 72.000 de perechi numai în acea dintâi zi!


Acești ciorapi au fost atât de solicitați încât femeile îi "vanau" cu miile în magazin. În doar patru zile, au fost achiziționate 4 milioane de perechi. 

                     

15 mai: Ziua Ciorapilor de Nailon

Nailonul a fost creat pentru prima dată de oameni de știință conduși de Wallace Hume Carothers pentru compania de chimicale DuPont. A fost considerată o fibră sintetică revoluționară datorită elasticității și vigorii extraordinare. A fost utilizat și pentru producerea de ciorapi cu cusătură de bumbac incluzând o zona din mătase pentru labele picioarelor. Prin întinderea ciorapilor abia cusuți peste forme asemeni unor picioare și tratarea lor cu abur, au rezultat ciorapi mulați de o finețe mătăsoasă, care nu aveau nevoie să fie neteziți cu fierul de călcat.


De îndată ce ciorapii de nailon au fost disponibili publicului general, au avut un succes uriaș. Femei de pretutindeni s-au năpustit asupra magazinelor și au achiziționat milioane din aceste exemplare ale acestui simbol al "ingenuității" americane. Nailonul înlocuind mătasea a devenit promițător în eliberarea SUA de dependența sa de mătase din Japonia. America importa pe atunci patru cincimi din producția de mătase a lumii, și 75-80% din aceasta era folosită pentru manufacturarea de ciorapi pentru femei. 


14 mai: Ziua Internațională de Apreciere a Câinelui Chihuahua


Intrarea în cel de-al doilea război mondial a SUA a dus la redirecționarea utilizării nailonului pentru parașute, tancuri de combustibil ale avioanelor, șireturi pentru încălțăminte, hamace, frânghii de remorcare, veste antiglonț și pânze contra țânțarilor. Materialul a ajutat la câștigarea războiului, dar a lăsat femeile cu picioarele neacoperite. Ele au recurs atunci la purtarea pe picioare de make-up-uri, unele imitând cusăturile, pentru a da impresia că purtau ciorapi de mătase. În cele din urmă, firma DuPont a fost capabilă să își crească impresionant productivitatea, și ciorapii de mătase au revenit în comerț. 


15 mai: Ziua Internațională a Siguranței în Apă


15 mai: Ziua Ciorapilor de Nailon 15 mai: Ziua Ciorapilor de Nailon Reviewed by Diana Popescu on mai 14, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.