18 mai: Ziua Mondială a Vaccinului pentru SIDA

 Anual, pe 18 mai, lumea comemorează Ziua Mondială a Vaccinului pentru SIDA, cunoscută și ca Ziua Cunoașterii Vaccinului contra HIV, o campanie având țelul de a mări conștientizarea publicului despe importanț vaccinării împotriva HIV pentru prevenirea infecțieI HIV și a SIDA.


Proiectul se îndreaptă spre două scopuri. Unul se orientează către onorarea profesioniștilor medicali șI  voluntarilor care și-au dedicat viețile dezvoltărilor unui vaccin viabil și sigur contra SIDA. Celălalt țintește spre evidențierea necesității vaccinării, care servește ca o banca împotriva infecției ce amenință viața omenească.   

                         

18 mai: Ziua Mondială a Vaccinului pentru SIDA

Inaugurarea Zilei Mondiale a Vaccinului pentru SIDA a avut loc pe 18 mai 1998 și a fost marcată în întreaga lume. Ideea unei zile dedicate conștientizării vaccinului pentru HIV a aparținut fostului președinte al SUA, Bill Clinton, într-o cuvântare, din 2007, la Universitatea de Stat Morgan. El a evidențiat importanța vacicinului în restrângerea și eradicarea bolii mortale. Clinton a subliniat necesitatea maximizării folosirii științei și tehnologiei pentru dezvoltarea unui vaccin care să îmbunătățească abilitatea oamenilor de a lupta contra HIV. 


17 mai: Ziua Mondială a Hipertensiunii


De atunci, Ziua Mondială a Vaccinului pentru SIDA a fost preluată de numeroase organizații de pe tot globul pentru a se educa oamenii despre nevoia de a lua măsuri preventive pentru SIDA, a fi educați despre această boală, a fi încurajate cercetările și implicarea oamenilor în această cauză nobilă.


18 mai: Ziua Vizitează-ți Rudele


18 mai: Ziua Mondială a Vaccinului pentru SIDA 18 mai: Ziua Mondială a Vaccinului pentru SIDA Reviewed by Diana Popescu on mai 17, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.