24 mai: Ziua Tiarei

 Ziua Tiarei este o sărbătoare internațională ce se desfășoară în fiecare an pe 24 mai. Este o celebrare folosită pentru a împuternici femeile și a le onora pentru nemaipomenitele lor contribuții aduse gospodăriilor și societății, în general. O tiară este o bijuterie purtată, de obicei, pe creștetul capului unei femei care simbolizează inteligența și puterea. Fiecare femeie merită o astfel de coroană pentru munca pe care o face zi de zi, mai ales acasă, iar Ziua Tiarei pune accentul pe acest lucru.   

                     

24 mai: Ziua Tiarei

Ziua Tiarei a fost marcată în toată lumea începând cu 24 mai 2025. Această celebrare specială centrată către femei a fost fondată de Barbara Bellissimo, care i-a ales data pentru a coincide cu cea a zilei de naștere a reginei Victoria. Orice femeie poate purta o tiară pe 24 mai, dându-și ocazia de a se simți regală! Femeile își pun pe cap câte o tiară la evenimente formale, în special în rândul nobilimii și regalității. Există tiare confecționate din materiale mai ieftine ce pot fi purtate cu prilejul unor evenimente speciale, nunți, parade de modă.


23 mai: Ziua Mondială a Bolii Crohn și a Colitei


În timpuri străvechi, atât bărbații, cât și femeile se împodobeau cu tiare pentru a-și arăta statutul înalt. Au fost purtate de regi persani, dar și greci și romani din antichitate, sub forma unor cununi. Tiarele au devenit prevalente odată cu declinul Imperiului Roman, și au revenit spre finele secolului al XVIII-lea, ca podoabe exclusive pentru femei. 


Au ajuns să fie foarte populare după ce Napoleon i-a dăruit mai multe soției sale, Josephine de Beauharnais. Cea mai mare și mai prețioasă tiară din lume a aparținut reginei Elizabeth a II-a. Sunt cunoscute alte tiare purtate de regine, prințese și împărătese, inclusiv în Olanda, Suedia, Danemarca și Spania. 


24 mai: Ziua Sparanghelului

24 mai: Ziua Tiarei 24 mai: Ziua Tiarei Reviewed by Diana Popescu on mai 23, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.