27 mai: Ziua Pianului Mecanic de Stil Vechi

 Ziua Pianului Mecanic de Stil Vechi are loc, în fiecare an, pe 27 mai, în SUA, în semn de apreciere a acestui distractiv instrument muzical. Este, desigur, un pian care cânta de unul singur, prin "citirea perforațiilor micuțe de pe role de hârtie. În mod obișnuit, rolele sunt schimbate pentru a se permite pianului să redea cântece diferite. Forța de aerului necesară funcționarii pianului este determinată de două pedale de picior acționate de către "pianist". Acesta poate folosi, de asemeni, leviere pentru modificarea sunetului.


Un prototip al instrumentului a fost creat în 1985 de Edwin Votey. Versiunea sa a stabilit modelul pentru cele mai multe piane care au urmat. În 1897, Aeolian Company, cea mai mare firmă producătoare de instrumente muzicale din acea vreme, a achiziționat drepturile pentru designul pianului lui Votey, și a decis să-l vândă sub numele de "pianolă".  

                           

27 mai: Ziua Pianului Mecanic de Stil Vechi

Pianele "player" au fost o mare afacere în anii timpurii 1900, rămânând apoi populare pentru circa 30 de ani. Au început să fie mai puțîn căutate în 1929 din cauza crizei financiare de pe Wall Street. Din păcate, în prezent nu există multe piane "player" cu role disponibile pe piață. Oricum, se remarcă playere electronice precum Yamaha Disklavier, capabile să reproducă cântece cu o "înaltă rezoluție". 


26 mai 2023: Ziua Europeană a Vecinilor


Ziua Pianului Mecanic de Stil Vechi a fost sărbătorită începând cel puțin cu anul 2011. Ziua se desfășoară în același timp cu Campionatul Mondial și Festivalul Pianului Mecanic de Stil Vechi. 


27 mai: Ziua Protecției Solare

27 mai: Ziua Pianului Mecanic de Stil Vechi 27 mai: Ziua Pianului Mecanic de Stil Vechi Reviewed by Diana Popescu on mai 27, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.