7 mai 2023: Ziua Internațională a Mamei care și-a Pierdut Copilul

 Ziua Internațională a Mamei care și-a Pierdut Copilul, cunoscută și ca Ziua Internațională a Mamei Îndoliate, este marcată an de an în prima duminică din luna mai. În 2023 are loc pe 7 mai, iar în anii următori sedesfășoară astfel: 2024 - 5 mai, 2025 - 4 mai, 2026 - 3 mai. Această zi comemoreza și sprijină mamele îndurerate, respectându-le amintirile celor care și-au pierdut copiii.


Este, de asemeni, o zi care onorează femeile care sunt incapabile să aibă copii din pricina infertilității ori altor afecțiuni medicale. Avortul, probleme de la naștere sunt toate cauze posibile ale morții copiilor.         


7 mai 2023: Ziua Internațională a Mamei care și-a Pierdut Copilul

Când vine vorba despre Ziua Mamei, multe femei sunt lăsate în afara celebrării, femeicare și-au pierdut un copil, un beleluș sau chiar un copil adult. Cu acest prilej, se pot simți singure, neapreciate și rănite sufletește.


6 mai 2023: Ziua Internațională a Dronei


Fondată în 1908, Ziua Mamei a fost creată de Anna Jarvis, ca un cadou special pentru mama să. Din circa o duzină de copii cărora le-a dat naștere aceasta, numai patru au ajuns la maturitate.


În 2010, la câțiva ani după moartea fiului ei, Christian, mort la naștere, Carly Marie Dudle a înființat Ziua Internațională a Mamei care și-a Pierdut Copilul. Ea a aspirat ca aceasta să fie un stâlp de susținere pentru alte femei îndoliate, prin împărtășirea poveștilor sale și oferirea de sprijin pentru ele. Carly Marie Dudle și-a imaginat și a sperat că odată și odată Ziua Internațională a Mamei Îndoliate va deveni o parte a Zilei Mamei. 


7 mai: Ziua Scării Beaufort

7 mai 2023: Ziua Internațională a Mamei care și-a Pierdut Copilul 7 mai 2023: Ziua Internațională a Mamei care și-a Pierdut Copilul Reviewed by Diana Popescu on mai 06, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.