12 iunie: Ziua Superman

 Ziua Superman, sărbătorită în fiecare an pe 12 iunie, este dedicată vestitului kryptonian și celor peste 90 de ani ai povestirilor al cărui erou a fost. Ziua Superman a fost fondată în 2013 de D.C. Entertainment, cu ocazia lansării filmului "Omul de oțel". De aceea, sărbătoarea a fost intitulată inițial "Ziua omului de oțel", iar în anii următori schimbarea numelui său s-a petrecut de la sine. 


Născut Kal-El, pe planeta Krypton, Superman a apărut prima oară pe paginile unei cărți de benzi desenate în 1936, avându-i ca și creatori pe Jerry Siegel și Joe Shuster. Personajul său a evoluat lent, și a fost înfățișat așa cum îl știm azi pe 18 aprilie 1938, în publicația "Action Comics#1".            

    

12 iunie: Ziua Superman

Kal-El a fost trimis spre pământ de pe planeta sa natală de către părinții săi, Jor-El și Lara, în tentativă de a-și salva fiul de pe un corp ceresc în pragul distrugerii. 


Pe Terra, a fost crescut sub numele de Clark Kent de părinții săi adoptivi, Martha și Jonathan Kent din Smallville, Kansas. Pe măsură ce a crescut, Clark și părinții lui au descoperit abilitățile sale supraomenești, incluzând superputerea vederii cu laser, cea cu raze X, și invulnerabilitatea, printre altele. 


Dihotomia dintre Clark și alter ego-ul său, Superman, a reprezentat o sursă majoră de tensiune, incitare, în poveștile lui Superman, Clark având oficial o slujbă de reporter și, neoficial, cea de salvator, simbol al speranței oamenilor. 


11 iunie 2023: Ziua Unității Rasiale


De la crearea sa, Superman a devenit, de fapt, un foc al speranței,  bunătatea sa de neclintit și hotărârea de a ajuta ființele umane fiind cele mai recogniscibile aspecte ale personajului său. Superman este sinonim cu bunăvoința, lipsa de egoism și curajul.


De-a lungul anilor, Superman a apărut într-o varietate de formate media, cărți și reviste de benzi desenate, desene animate, filme, jocuri video, și altele. Personajul a fost interpretat sau a primit voce de la actori precum Henry Cavill, Bud Collyer, Kirk Alyn și Brandon Routh, printre alții. 


12 iunie: Ziua trandafirului roșu

12 iunie: Ziua Superman 12 iunie: Ziua Superman Reviewed by Diana Popescu on iunie 11, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.