12 iunie: Ziua trandafirului roșu

12 iunie este ziua în care este onorat anual trandafirul roșu, un simbol consacrat al dragostei, o floare specifică nativilor din luna iunie, unul din cele mai puternice mesaje ale iubirii, reprezentând frecvent o parte importantă a decorațiunilor petrecerilor de nuntă.

Cultivat de peste 5.000 de ani în China, trandafirul era un articol de lux în  Grecia și Roma antică, unul rezervat numai familiilor regale, nobilimii și celor bogați. Era, de asemeni, utilizat, încă de atunci, în ceremonii religioase și în scopuri medicinale.           
12 iunie: Ziua trandafirului roșu

Popularitatea trandafirului a scăzut odată cu răspândirea creștinismului în Europa, întrucât era considerat un simbol al decadenței și depravării. Cu toate astea, începând cu secolul al V-lea după Hristos, a reînceput să devină fascinant pentru artiști, pictori, scriitori, poeți.

Legendele trandafirului

În secolul al V-lea a fost și un simbol al războiului în Anglia, de-a lungul confruntării dintre casa York (având drept emblemă un trandafir alb) și casa Lancaster (întruchipată de un trandafir roșu).

Poți celebra ziua de 12 iunie dăruind un buchet de trandafiri roșii unei persoane iubite, îngrijind sau plantând în grădina ta astfel de flori, vizitând o grădina botanică în care poți afla numeroase, variate versiuni ale trandafirilor! Nu uita de dulceața de trandafiri!

11 iunie: Ziua porumbului fiert sau copt
12 iunie: Ziua trandafirului roșu 12 iunie: Ziua trandafirului roșu Reviewed by Diana Popescu on iunie 11, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.