13 iunie: Ziua Internațională a Aruncării Toporului

 Ziua Internațională a Aruncării Toporului este celebrată an de an pe 13 iunie pentru a-i încuraja pe pasionații de topoare, atât profesioniști, cât și amatori din toată lumea să sărbătorească și să promoveze acest sport "urban". Cu acest prilej, cluburi de aruncare a toporului de pe întreg globul își deschid porțile oricui este interesat de acest sport. 


După mulți ani de utilizare în doborârea copacilor și în războaie, toporul a fost transformat  într-o unealtă centrală de petrecere a timpului liber, o formă de distracție neavând scopul de a distruge pădurile și a a răni pe vreo cineva. Aruncarea toporului nu este un sport având drept obiectiv altceva decât atingerea unei ținte.      

                       

13 iunie: Ziua Internațională a Aruncării Toporului 

Aruncarea toporului se crede că a început cu pădurarii, munții și tăietorii de copaci în decursul secolului al XIX-lea. Sportul acesta a devenit, treptat, o pasiune globală. Este popular îndeosebi în SUA și Canada, unde a început ca o competiție a tăietorilor de arbori. Se pare că, în ultimii ani, a câștigat popularitate și în Europa. 


12 iunie: Ziua Superman


Când aruncarea toporului a ajuns să fie competitivă, au apărut diferite reguli și restricții, cum ar fi ca o anumită țintă să aibă o anumită dimensiune și să cuprindă cinci cercuri concentrice. Într-un mod similar cu tragerea săgeților cu arcul, cu cât toporul este mai apropiat de centru, cu atât se câștigă mai multe puncte. Importanța  siguranței din astfel de concursuri nu poate fi subapreciată. Există, de exemplu, de obicei, măsuri stricte de siguranță pentru a fi protejați atât competitorii, cât și spectatorii.


În 2017, a fost creată Liga Mondială a Aruncării cu Toporul de către oficiali din Canada, SUA, Brazilia, Republica Irlanda și alte țări. 


13 iunie: Ziua Mondială a Softball-ului

13 iunie: Ziua Internațională a Aruncării Toporului 13 iunie: Ziua Internațională a Aruncării Toporului Reviewed by Diana Popescu on iunie 12, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.