19 iunie: Ziua Mondială a Plimbării

 Ziua Mondială a Plimbării, sărbătorită în fiecare an pe 19 iunie, pare, la prima vedere, să fie o zi specială care nu servește nici unui scop! Este, totuși, una din acele zile care poate schimba modul cum abordăm și ne ducem viața... 


Adevărul este că trăim într-o lume de dezvoltare tehnologică rapidă care nu lasă loc unor oamenii care refuză să se înscrie în ritmul său trepidant. Ziua Mondială a Plimbării ne cere să ne luăm o pauză, să respirăm adânc și să învățăm să ne bucurăm de existență.         

                

19 iunie: Ziua Mondială a Plimbării

Ziua Mondială a Plimbării a devenit o sărbătoare în anii 1970. Celebrarea sa a fost concepută de un publicist pe nume W. T. Rabe, pe când lucra pentru Grand Hotel de pe insula Mackinac. De ce? Ei bine, pentru a echilibra moftul jogging-ului care învolbura viața din SUA și nu numai de acolo.


În vreme ce jogging-ul are multe beneficii pentru sănătate, Rabe și-a propus să promoveze ideea de a ne încetini mișcarea fizică și a privi cu adevărat lumea din jurul nostru. 


18 iunie: Ziua Internațională a Panicii


Dacă jogging-ul ne îndeamnă către o alergare sănătoasă, mersul în ritm lent ne relaxează și are propriile sale beneficii. Potrivit fiului lui Rabe, ideea principala din spatele plimbării ori hoinărelii este să ne rătăcim din punctul A către punctul B fără a ne face griji despre cât de scurt sau rapid este drumul nostru. "Nu-ți pasă unde te duci, cum te duci și cum vei ajunge acolo". 


Cheia de a face o călătorie perfectă de plimbare, hoinăreală este cea de a nu nu ne propune o destinație, acordând cât mai multă atenție lumii din preajma noastră.


 19 iunie: Ziua Internațională a Cutiei

19 iunie: Ziua Mondială a Plimbării 19 iunie: Ziua Mondială a Plimbării Reviewed by Diana Popescu on iunie 18, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.