19 iunie: Ziua Internațională a Cutiei

 Ziua Internațională a Cutiei din 19 iunie ne oferă anual oportunitatea de a petrece un timp de calitate cu pisicile noastre. Dacă nu ai o pisică, este posibil să nu-ți dai seama ce este cu zarva din această zi. Pisicuțele și cutiile par să fir predestinate de undeva din ceruri să fie împreună, iar cu prilejul Zilei Internaționale a Cutiei celebrăm bucuria și distracția acestei incredibile fuziuni.


Se știe, pe larg, faptul că pisicile îndrăgesc cutiile, și cei mai mulți stăpâni de feline nu înțeleg, pur și simplu, de ce se întâmplă asta. Le aranjăm un locșor drăguț pe patul nostru, însă ele insistă să stea într-o cutie. Care-i explicația?   

                                   

19 iunie: Ziua Internațională a Cutiei

Pisicile se simt confortabil și în siguranță în spații închise, ceea ce face cutiile să fie un loc perfect pentru a se cuibări în acestea. Cutiile le pun la dispoziție ascunzișuri față de presupuși prădători, agresori și, totodată, le ajută să-și reducă stresul prin furnizarea unei zone sigure, în care nu pot fi văzute sau observate. 


Un studiu recent al Universității din Ultrecht a scos la iveală că pisicile cu cutii se adaptează la un nou mediu înconjurător mai repede, relevând astfel rolul cheie pe care cutiile îl pot avea în confruntarea cu anxietatea venită odată cu schimbarea. Din perspectiva unei pisici, cutiile au totul: temperatura potrivită, spațiul personal și nivelul de confort pe care și-l doresc. 


18 iunie: Ziua Internațională a Picnicului


Acest lucru nu se limitează numai la pisicile noastre de casă. Pisicile mari, precum leii, tigrii și pumele împărtășesc o pasiune asemănătoare pentru cutii. Când trăiesc în sălbăticie și li se dau cutii de carton, se distrează cu ele la fel de mult ca pisicuțele noastre. Leii și tigrii au fost observați sărind în și din cutii de carton, stând în acestea și având, în general, o stare de bine în interiorul lor.


Repere din istoria Zilei Internaționale a Cutiei


- 1817: Se crede că firma engleaza M. Treverton&Son a confecționat prima cutie de carton din lume.


- 1890: Un tipograf și producător de sacoșe din hârtie a manufacturat bucăți plate, tăiate dinainte, din carton, ce putea fi îndoite și asamblate ca și cutii.


- 2005: Se atestă că nu numai pisicile îndrăgesc cutiile, ci și copiii mici. 


Lucruri interesante despre pisici


- Asemeni unei amprente umane, nasul fiecărei pisici este unic.


- O pisică de casă este, genetic, 95,6% tigru.


- Pisicile sunt dotate cu organul lui Jacobson sau organul vomeronazal, un organ în plus care le permite să "guste" aromele din aer.


- Pisica doarme 12-16 ore pe zi și-și petrece o treime din starea de veghe curățându-se.


- Un "ailurofil" este o persoană care iubește pisicile, cuvântul "ailuro" fiind cel care desemnează pisica în greaca veche.


19 iulie: Ziua Daiquiri

19 iunie: Ziua Internațională a Cutiei 19 iunie: Ziua Internațională a Cutiei Reviewed by Diana Popescu on iunie 19, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.