18 iunie: Ziua Internațională a Picnicului

 Ziua Internațională a Picnicului celebrează an de an, pe 18 iunie, un obicei statornicit de multă vreme în aproape toate culturile lumii și a cărui popularitate, vă vine să credeți ori nu, își are originea în Revoluția Franceză!  Definițiile picnicului pot fi diferite, însă oricare dintre ele presupune o cale minunată de a strânge oamenii împreună pentru o zi delectantă.


Pentru mulți oameni de pe glob, picnicul reprezintă șansa de a se relaxa, însenina după tumultul rutinii cotidiene. A început, așa cum precizăm anterior, odată cu Revoluția Franceză, când parcurile publice au ajuns să fie disponibile pentru oricine, și nu numai pentru regalitate și nobili.        

      

18 iunie: Ziua Internațională a Picnicului

Globalizarea și culturile individuale au conferit picnicurilor o mare popularitate. Pe măsură ce conceptul de picnic s-a răspândit, i s-au asociat o miriadă de tradiții diferite în diverse locuri. În prezent, există foarte puține regiuni din lume în care picnicul nu este respectat, onorat, în propriul său fel. 


Repere din istoria Zilei Internaționale a Picnicului


- 1789: După Revoluția Franceză, parcurile regale se deschid pentru întâia oară publicului.


- Anii 1800: Conceptul de picnic este integrat în Marea Britanie, printr-o întâlnire regulată, oficială, a Societății Picnicului, în apropierea Panteonului din Londra.


- 1989: Într-un proiect pentru reunificarea Germaniei, "Pan-European Picnic" are loc de-a lungul graniței dintre Ungaria și Austria.


17 iunie: Ziua Globală a Lucrătorilor din Salubritate


- Cu ocazia Zilei Bastiliei, Franța organizează cu succes un picnic lung de 600 de mile pentru a sărbători noul mileniu.


Lucruri interesante despre picnic


- Inițial, francezii îl numeau "pique-nique".


- În Japonia, în decursul scurtei perioade în care înfloresc cireșii, cetățenii se adună în parcuri pentru a se bucura de frumusețea și aroma lor.


- În Argentina și alte zone din emisfera sudică, oamenii folosesc vremea caldă din timpul Crăciunului pentru a se desfăta cu picnicuri.


- Când grecii încep să celebreze Postul Paștelui, ei se strâng frecvent în parcuri pentru a degusta mâncăruri acceptabile în acea perioadă și a înălța pe cer zmee, potrivit unei tradiții îndelungate. 


- Desigur, la români, picnicul implică un grătar la iarbă verde pe care se pregătește aproape orice de la mici, carne, legume și pește.


18 iunie: Ziua Mondială a Gastronomiei Sustenabile

18 iunie: Ziua Internațională a Picnicului 18 iunie: Ziua Internațională a Picnicului Reviewed by Diana Popescu on iunie 17, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.