17 iunie: Ziua Globală a Lucrătorilor din Salubritate

 Pe data de 17 iunie, cu prilejul Zilei Globale a Lucrătorilor din Salubritate, sunt onorați anual oamenii, bărbații și femeile de pe tot globul care sunt implicați în acest domeniu profesional ce elimina riscurile răspândirii bolilor și menținerea unui mediu sănătos și curat.


Ziua Globală a Lucrătorilor din Salubritate a fost inițiată în 2011 de John Arwood, CEO al companiei JDA, specializată în eliminarea gunoiului și a resturilor rezultate din demolări din SUA. În decursul copilăriei sale, John Arwood s-a ocupat cu aviditate de reciclare, adunând sticle și deșeuri împreună cu tatăl său, pentru a proteja mediul înconjurător. În 1997, Arwood a recunoscut potențialul internetului pentru lumea afacerilor și și-a lansat website-ul companiei sale.     

    

17 iunie: Ziua Globală a Lucrătorilor din Salubritate

Încet și stabil, afacerea sa a crescut în întreaga Americă. Curând, însă, Arwood a realizat că personalul său de eliminare a gunoiului era subapreciat de către comunitate. De aceea, a întemeiat, în 2011, Ziua Globală a Lucrătorilor din Salubritate și, de atunci, oamenii au început crescând să-și arate aprecierea și recunoașterea pentru muncitorii din salubritate.


John Arwood a continuat prin a extinde Ziua Globală a Lucrătorilor din Salubritate la Săptămâna pentru Deșeuri și Reciclare, asfel încât să-i cuprindă pe toți cei ce muncesc în activitatea de salubrizare. Evenimentul din 17 iunie are, totodată, scopul de a răspândi conștientizarea despre pericolele joburilor din salubritate, ce presupun pericole de îmbolnăvire din cauza degajarilor de gaze toxice la care sunt expuși cei care muncesc în acest domeniu de activitate. 


Repere din istoria Zilei Globale a Lucrătorilor din Salubritate


- Anii 2.000 î.Hr.: China crează un program de obținere a compostului și reciclare pentru a reduce deșeurile și gunoiului de pe străzi.


- Anii 1.300 d.Hr.: Europa este lovită de ciuma neagră, o boală ucigătoare, iar Anglia introduce "rakers", colectori de gunoi care-l adună în căruțe. 


16 iunie: Ziua Internațională a Copilului African


- Anii 1995-2000: Este produs un camion special, modern, de selectare a gunoiului din zone urbane aglomerate.


- 2011: John D. Arwood fondează Ziua Globală a Lucrătorilor din Salubritate


Lucruri cutremurătoare despre salubrizare


- 4,5 de miliarde de oameni din lume trăiesc în condiții nesigure din cauza lipsei unor sisteme de salubrizare corespunzătoare.


- În fiecare minut, un copil nou-născut moare din pricina mediului său murdar.


- Mai mulți de 900 de milioane de copii de școală de pe glob riscă să contracteze infecții deoarece nu au acces la apă curată pentru a-și spăla mâinile.


- Diareea, o boală infecțioasă produsă de un mediu înconjurător nesănătos, este a doua cea mai mare cauza de deces a copiilor cu o vârstă de până la 5 ani. 


17 iunie: Ziua Mondială de Combatere a Deșertificării și Secetei

17 iunie: Ziua Globală a Lucrătorilor din Salubritate 17 iunie: Ziua Globală a Lucrătorilor din Salubritate Reviewed by Diana Popescu on iunie 16, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.