16 iunie: Ziua Internațională a Copilului African

 Pe 16 iunie 1971, mai mulți studenți de culoare sud-africani din Soweto au ieșit pe străzi cerând să fie învățați, educați în propria lor limbă. Ofițerii înarmați ai poliției au ripostat prin uciderea a sute de protestatari. Ca o comemorare a acestui eveniment, are loc o sărbătoare publică în Africa de Sud, numită Ziua Tineretului, ce este recunoscută anual pe data de 16 iunie ca Ziua Internațională a Copilului African în întreaga lume. 


Ziua focalizează atenția asupra barierelor cu care se confruntă copiii africani în primirea unei educații de calitate.


Repere din istoria Zilei Internaționale a Copilului African


- 1993: Este fondat Consorțiul Africii de Sud și al Africii estice de Monitorizare a Calității Educaționale, cu scopul de a dezvolta standarde pentru o educație de calitate pe acest continent. 


- 2002: Oprah Winfrey lansează Academia de Conducere (Lidership) pentru Fete Oprah Winfrey, o școală cu internat din Africa de Sud.     

                         

16 iunie: Ziua Internațională a Copilului African

- 2012: ONU face apel pentru o educație primară publică universală pentru fiecare copil din Africa.


Modalități de sprijinire a educației din Africa


- Există mai multe organizații caritabile care ajută la educația copiilor din Africa. Proiectul K.I.N.D inițiat de Lawrance O'Donnel de la știrile NBC și UNICEF, cumpără bănci și mese de școală pentru copiii din Malawi. 


- Fondul de Educație a Fetelor Maasai lucreză pentru alfabetizarea, îmbunătățirea sănătății și bunăstării economice pentru familiile Maasai din Kenia.


15 iunie: Ziua Mondială / Globală a Vântului


- Fundația Fragevet sprijină oportunități educaționale pentru copiii nevoiași din Etiopia.


- "Cărți pentru Africa" este cel mai mare expeditor de cărți către Africa.


- "Africa Classroom Connection" construiește și îmbunătățește școli din Africa de Sud și Malawi, multe din ele pentru copiii afectați de virusul SIDA.


16 iunie: Ziua lui Bloom (James Joyce)

16 iunie: Ziua Internațională a Copilului African 16 iunie: Ziua Internațională a Copilului African Reviewed by Diana Popescu on iunie 15, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.