19 iulie: Ziua Daiquiri

 În fiecare an, pe 19 iulie, într-o perioadă de obicei toridă, ni se sugerează să sărbătorim Ziua Daiquiri, o zi dedicată unei băuturi răcoritoare extraordinare, cu un gust împrospător de fructe.


Unul din cele mai vechi cocktail-uri, Daiquiri a fost inventat în 1898 în micul oraș Daiquiri, de aproape de Santiago, Cuba, de către inginerul american Jennings Stockon Cox.


Cox a pus la punct această băutură în scopul răcoririi în săptămânile fierbinți de vară, folosind un amestec simplu de suc de lămâie verde (lime), zahăr, romul local Bacardi și gheață sfărâmată. Acest cocktail s-a dovedit că era în stare să ridice moralul minerilor în munca lor grea, în condiții de căldură aproape insuportabilă.

                                                       

19 iulie: Ziua Daiquiri

Băutura lui a avut un atât de mare succes încât acesta a primit o generoasă sumă de bani de la compania pentru care lucra și, în plus, lunar, câte un galon de Bacardi, pentru a continua să furnize această licoare minune!


În 1909, un ofițer al marinei americane a gustat din Daiquiri  în Cuba și i-a plăcut atât de mult încât i-a transmis rețeta în Washington, unde a devenit rapid foarte popular!


Lucruri interesante despre Daiquiri


- Atât Ernst Hemingway, cât și președintele John F. Kennedy au fost fani declarați ai acestui cocktail.


18 iulie: Ziua Internațională Nelson Mandela


- Daiquiri a câștigat o și mai mare popularitate în SUA, în anii 1940, când, din cauza raționalizărilor provocate de război, vodca și whiskey-ul au devenit dificil de procurat. Romul era, în schimb, ușor de obținut în America, grație politicii de bună vecinitate a președintelui Roosvelt,care a facilitat astfel comerțul cu Cuba, America Latină și Caraibe.


- Daiquiri este una din cele șase băuturi de bază listate în celebra carte "The Fine Art of Mixing Drinks" (Artă rafinată de amestecare a băuturilor) de David A. Embury.


Putem marca această sărbătoare din 19 iulie degustand Daiquiri împreună cu prietenii, încercând să-l preparăm noi înșine, eventual în variante incitante precum Daiquiri cu căpșuni sau mango. 


19 iulie: Ziua "Scoate limba!"

19 iulie: Ziua Daiquiri 19 iulie: Ziua Daiquiri Reviewed by Diana Popescu on iulie 18, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.