19 iulie: Ziua "Scoate limba!"

Nu este clar dacă inventatorul acestei sărbători de pe 19 iulie a intenționat ca oamenii să-și scoată limba la oricine le iese în cale sau să facă acest lucru la un control la un medic ORL...

Oricum, acest gest de luare în râs este în multe culturi văzut ca unul copilăresc, nerușinat, insultător. Ca o excepție, în Tibet, actul de a scoate limba din gură este considerat unul politicos, de salutare a unui prieten, cunoscut!                                     
19 iulie: Ziua "Scoate limba!"

În zilele noastre, scoaterea limbii într-un text sau SMS de pe internet se face prin emoticoane, ca un mod de exprimare a unei opinii care nu trebuie să fie luată în serios. Un astfel de emoticon este scris folosind două puncte, urmate de o linie de dialog ("minus") și o majusculă (:-P).

Deși poți fi ispitit mai des ca oricând pe 19 iulie să-ți scoți limba la persoane sau situații ridicole, absurd de conformiste, încearcă să-ți stăpânești acest impuls, pentru a nu-i scoate din țâțâni pe unii ori, Doamne ferește, să nu primești chiar o amendă! Apelează acest gest numai în preajma amicilor, celor care știu să îl aprecieze ca fiind unul hazliu, amuzant, poznaș!

18 iulie: Ziua Caviarului
19 iulie: Ziua "Scoate limba!" 19 iulie: Ziua "Scoate limba!" Reviewed by Diana Popescu on iulie 18, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.