22 iunie 2023: Ziua Festivalului Glastonbury

 Festivalul Glastonbury, care are loc între 22 iunie și 26 iunie în acest an, este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de performare a artelor din lume. Organizată an de an la ferma Worthy din Pilston, Somerset, Marea Britanie, sărbătoarea înglobează muzică, dans, comedie și artă vizuală. Datorită capacității de a furniza divertisment și experiențe de calitate, festivalul Glastonbury  a devenit un fenomen cultural global care atrage regulat mii de participanți, un reper notabil al culturii pop.       

                     

22 iunie 2023: Ziua Festivalului Glastonbury

Inspirat de festivaluri de muzică și artă cu teme hippie din Marea Britanie a anilor 1960, proprietarul fermei de vaci de lapte și omul de afaceri Michael Eavis a decis să organizeze unul propriu. De la primul Festival Glastonbury al lui Eavis din 1970, numit pe atunci Festivalul de Folk, Blues și Pop Pilston, acesta s-a dezvoltat în cel mai mare spectacol, de mai multe zile, în aer liber. Sute de mii de oameni s-au adunat anual pe pămanturile noroioase de la ferma Worthy pentru a lua parte la acesta. 


21 iunie: Ziua Mondială a Motocicletei


Festivalul este cunoscut mai ales pentru aducerea pe scenă a celor mai buni muzicieni dintr-o gamă largă de genuri, precum Stevie Wonder, Led Zeppelin, The Smiths, Paul McCartney, Radiohead, Beyonce, David Bowie și mulți alții.


Pentru artiști, participarea la festivalul Glastonbury este considerată un vârf din carieră datorită prestigiului spectacolului și garantării unei experiențe de neuitat. 


22 iunie: Ziua Mass-Mediei Pozitive


22 iunie 2023: Ziua Festivalului Glastonbury 22 iunie 2023: Ziua Festivalului Glastonbury Reviewed by Diana Popescu on iunie 21, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.