28 iunie: Ziua Wimbledon

 Wimbledon, cel mai vechi și mai prestigios campionat de tenis de câmp din lume, începe an de an pe 28 iunie și se încheie în ziua de 11 iulie.  


Evenimentul sportiv din Londra are loc pe iarbă, fiind singurul Grand Slam de acest tip. Atât Australia Open, cât și US Open se desfășoară pe suprafețe dure, iar Roland Garros (Openul francez) pe terenuri cu zgură.          

                                  

28 iunie: Ziua Wimbledon

Competiția Wimbledon consistă din 128 de bărbați și 128 de femei angajați în meciuri de simplu, precum și din 64 de femei și 64 de bărbați în meciuri de dublu. 


Competiția Wimbledon are regului stricte, cerându-le, de exemplu, tuturor jucătorilor să poarte echipament alb.


27 iunie: Ziua Florii de Portocal


Repere din istoria Zilei Wimbledon


- 1877: Primul turneu Wimbledon. Se desfășoară numai meciuri pentru simplu bărbați, iar Spencer Gore iese câștigător din cei 22 de tenismeni participanți, cu numai 200 de spectatori la finală. 


- 1884: Wimbledon include și un turneu simplu pentru femei.


- 1969: Băieților de mingi li se alătură fetele de mingi.


- 2009: Pentru protejarea față de ploaie și/sau o căldură excesivă a jucătorilor și spectatorilor în decursul competiției, se instalează un acoperiș retractabil care se închide în circa 20 de minute. 


- Roger Federer, discutabil cel mai bun tenismen la categoria bărbați dintotdeauna, este câștigător al celei de-a opta competiții la bărbați simplu. 


28 iunie: Ziua Tau


28 iunie: Ziua Wimbledon 28 iunie: Ziua Wimbledon Reviewed by Diana Popescu on iunie 27, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.