9 iunie: Ziua Donald Duck

 Donald Duck (Rățoiul Donald) și-a făcut debutul în lumea desenelor animate în filmul "Găinușa înțeleaptă" din vara anului 1934. Însă, nu l-a întâlnit pe Mickey Mouse până la a două apariție a sa în pelicula  "Beneficul orfanului", mai târziu în același an. S-a mai scurs ceva vreme până și-au făcut apariția Daisy Duck și nepoții lui, Huey, Dewey și Louie.


Se pare că șarmul morocănos a lui Donald, aproape de neînțeles, l-a făcut de neînlocuit în animație și, de aceea, a "jucat" în mai multe filme (peste 200) decât 

orice alt personaj al lui Disney. Așadar, pe 9 iunie, este cazul să-l sărbătorim pe rățoiul Donald!                             

9 iunie: Ziua Donald Duck

Realizările sale nu s-au oprit aici! A găzduit  decernarea Premiilor Oscar în 1998, împreună cu Bob Hope, Jack Lemmon și Jimmy Stewart. În plus,  a dat numele unui asteroid, în 1995, și are o stea pe aleea celebrităților din Hollywood.


Are o atât de mare popularitate încât este un erou natiomal în Finlanda, țară în care este un simbol pop, la fel ca Hello Kitty în Japonia. Natura diversă a personajului său i-a permis să fie distribuit în tot feluri de roluri, de la un ofițer de armată și un profesor, la un unchi al trei rățoi.


Walt Disney a avut ideea creării lui Donald Duck pentru introducerea unui personaj mai iritabil pentru a-l contrabalansa pe bunul și voiosul Mickey Mouse. În decursul fazei experimentale a creării lui Donald, Disney a citit mult despre jucătorul de cricket australian Donald Bradman, care a stârnit vâlvă în presă pentru că fusese concediat din cauza unei rațe.


O altă trăsătură definitorie a lui Donald Duck (Ratoiul) este vocea să. Clarence Nash, actorul de voce originar al lui Donald, și-a creat un glas distinct prin adoptarea unei vorbiri "bucale", o formă de de vocalizare care folosește interiorul obrazului în loc de laringe, pentru a crea sunete. Nash se pare că a descoperi această metodă încercând să-și imite țapul pe care-l avea drept animal de companie!


8 iunie: Ziua Thomas Paine


În anii 1940, Donald Duck (Rățoiul) l-a depășit pe Mickey Mouse cu peste 128 de animații scurte independente. De-a lungul celui de-al doilea război mondial, în ciuda opririi celei mai mari părți ale producțiilor sale, Walt Disney l-a introdus pe Donald Duck în multe filme americane de propagandă. Unul dintre acestea i-a adus lui Disney un Premiu Oscar pentru cel mai bun film scurt!


9 iunie: Ziua de naștere a lui Johnny Depp

9 iunie: Ziua Donald Duck 9 iunie: Ziua Donald Duck Reviewed by Diana Popescu on iunie 08, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.