16 iulie: Ziua Invitației de Nuntă

 Ziua Invitației de / la  Nuntă, sărbătorită în fiecare an pe 16 iulie, a fost inițiată în scopul onorării creatorilor acestor documente speciale ce reușesc să confere un plus de frumusețe și eleganță căsătoriilor. 


În Evul Mediu, oamenii erau invitați la nunți numai dacă se găseau la o distanță în care puteau auzi "strigătorul orașului", o persoană angajată să facă anunțuri publice folosindu-și vocea răsunătoare. Era cea mai bună cale de a se face cunoscut un astfel de eveniment, întrucât presa scrisă nu era încă disponibilă și, de altfel, mulți oameni erau analfabeți.    


16 iulie: Ziua Invitației de Nuntă

               

Cei bogați aveau, desigur, propriile lor obiceiuri nupțiale. Ei își puteau permite invitațîi impresionante de nuntă din cauza educației și bănuților lor. Acestea erau scrise de mână de călugari locali maeștri în caligrafie, și erau marcate cu sigiliul familiei pentru a se evita falsificarea lor. 


Presa scrisă a debutat în anii 1.400, ceea ce a permis unor persoane să folosească o altă metodă de a face invitații la o nuntă. Totuși, deoarece mulți nu știau încă să citească și presa era încă în faza copilăriei, această metodă nu a fost bine primită la început.


15 iulie: Ziua Puiului cu Portocale


Invenția plăcii de metal a creat o nouă lume și pentru invitațiile de nuntă. Acum, oamenii puteau grava texte pe plăci metalice și să tipărească astfel de invitații. Alte avansuri în tipărire, din anii 1700, au făcut crearea invitațiilor mai simplă și mai ușoară, iar cetățenii obișnuiți au căpătat acces la această cale, deși nesiguranța sistemului poștal ii silea să trimită invitațiile mai ales prin călăreți. 


În cultura nupțială de după cel de-al doilea război mondial, au devenit prevalente invitațîi la nuntă luxoase și a fost definită eticheta strictă de trimitere a lor de către persoane binecunoscute în lumea bunelor maniere. În zilele noastre, aproape toate cuplurile aflate în pragul căsătoriei expediază invitații de nuntă într-o gamă extrem de variată de stiluri, unele dintre ele cerând confirmarea participării la nuntă!


16 iulie: Ziua de Apreciere a Inteligenței Artificiale


16 iulie: Ziua Invitației de Nuntă 16 iulie: Ziua Invitației de Nuntă Reviewed by Diana Popescu on iulie 15, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.