16 iulie: Ziua de Apreciere a Inteligenței Artificiale

 Ziua de Apreciere a Inteligenței Artificiale este marcată an de an pe 16 iulie. Cu descoperirile din știință, tehnologie și îngrijirea sănătății, inteligența artificială oferă posibilitatea unui viitor mult mai evoluat. Instrumentele inteligenței artificiale domină deja piața, făcând viața ființelor umane tot mai ușoară. De la călătorii și navigație la aplicațiile de pe telefoane, inteligența artificială a învolburat lumea și tinde să-i schimbe perspectivele. Ziua de Apreciere a Inteligenței Artificiale a fost lansată pentru a celebra istoria și realizările tehnologice ale inteligenței artificiale și a crește conștientizarea despre utilizările sale curente și viitoare în viață omenească.


Această zi a fost creată de A. I. Heart LLC în 2021, pentru a onora contribuțiile inteligenței artificiale pentru omenire, a evidenția etica acesteia și a încuraja dezbaterile despre aceasta și etica să. Opusă inteligenței naturale a oamenilor și animalelor, cea artificială este una a mașinilor. Cercetarea inteligenței artificiale este definită ca studiul științific al agenților inteligenți, referindu-se la mașini care-și înțeleg împrejurimile și acționează pentru a-și crește șansele de a-și atinge obiectivele.   

 

16 iulie: Ziua de Apreciere a Inteligenței Artificiale

Mașinile care copiază și demonstrează abilități cognitive asemeni celor ale minții umane au fost desemnate istoric ca inteligență artificială. Aceasta include rezolvarea de probleme si învățarea. Cercetătorii majori ai inteligenței artificiale au respins, totuși, această abordare. Ei descriu inteligența artificială în contextul comportamentului rațional, care nu restricționează modul în care este exprimată inteligența. Dezvoltarea inteligenței artificiale are suișurile și coborâșurile sale.


Inteligența artificială a apărut mai întâi ca o temă literară și a fost proeminentă în ficțiune, precum în romanul "Frankestein" al lui Mary Shelley. Multe din aceleași întrebări care sunt explorate acum în etica inteligenței artificiale au fost evidențiate anterior în literatură. Gândirea mecanică a fost pentru prima oară studiată de filosofi și matematicieni în anii 1900. Cercetarea logicii formale a condus, în cele din urmă, la ideea computerului a lui Alan Turing. El a propus ca o mașină să poată reproduce orice tip posibil de deducție logică prin manipularea simbolurilor "0" și "1". Teza Church-Turing constă din ideea conform căreia computerele digitale pot imita orice proces formal de gândire. 


Repere din istoria Zilei de Apreciere a Inteligenței Artificiale


- 1943: Prima inteligență artificială recunoscută este creată în proiectul formal McCulloch Și Pitts pentru neuroni complet artificiali Turing.


- 1966: Se naște domeniul cercetării inteligenței artificiale la Colegiul Dartmouth.


- 1985: Piața inteligenței artificiale se înalță la peste un miliard de dolari.


15 iulie: Ziua Sfântului Swithin


- 2015: Peste 2700 de proiecte de software integrează o anumită formă de inteligență artificială. 


Lucruri interesante despre inteligența artificială


- Personajele din filmul lui Marvel "Avengers" (Răzbunatorii) și al lui Jarvis "Iron Man" (Omul de fier) sunt reprezentări ale inteligenței artificiale din industria cinematografică.


- Arabia Saudită i-a acordat robotului umanoid Sophie statutul de cetățenie.


- Inteligența artificială și-a început dezvoltarea în anii 1950.


- Se previzionează că animalele de companie cu inteligență artificială vor fi disponibile începând cu anul 2025.


- Sundar Piehal, CEO la Google, estimează că inteligența artificială va avea un efect mai transformator decât electricitatea. 


16 iulie: Ziua de Apreciere a porcușorului de Guineea

16 iulie: Ziua de Apreciere a Inteligenței Artificiale 16 iulie: Ziua de Apreciere a Inteligenței Artificiale Reviewed by Diana Popescu on iulie 15, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.