24 iulie: Ziua Tequila

 Ziua Tequila din 24 iulie onorează anual această băutură făcută din agave albastre, provenită din Mexic. 


Precursoarea tequila, o băutură din agave lăptoasă, spumoasă, numită "pulque", datează din timpurile mesoamericane, din aproximativ anii 1.000 î.Hr., când triburile indigene obișnuiau să le recolteze și să le fermenteze. 


Tequila contemporană, așa cum o știm în zilele noastre, a fost produsă mai întâi în secolul al XVI-lea, într-un teritoriu care a devenit cunoscut oficial abia în 1666.            

   

24 iulie: Ziua Tequila

Acest lucru nu l-a împiedicat pe aristocratul Don Pedro Sanchez de Tagle să deschidă prima fabrică de tequila din lume cu 66 de ani mai înainte, în statul mexican care este situat orașul modern Tequila. De asemeni, nu l-a stopat pe Don Jose Antonio de Cuervo să fondeze Vino Mezcal de Tequila de Jose Cuervo, în localitatea Tequila, cu un secol mai târziu, în 1795, dând astfel naștere celui mai mare brand de tequila din prezent.


23 iulie: Ziua Destul de Cald pentru Tine?


Lucruri interesante despre tequila


- Multe băuturi trebuie să fie "îmbătrânite", dar planta de agavă are nevoie de numai 8-12 ani înainte ca fermierii să o poată recolta și fermentă pentru a produce tequila. 


- Dacă cele mai multe tipuri de tequila derivă din agave, tequila Sotol este obținută dintr-o plantă mexicană similară, cu un gust mai blând și mai nucos, cunoscută ca "lingura deșertului". 


- Agavele sunt recoltate cu macete speciale, cunoscute ca  și "Coa de jima", iar fermierii care le recoltează sunt numiți "Jimador". 


24 iulie: Ziua Internațională a Autoîngrijirii


24 iulie: Ziua Tequila 24 iulie: Ziua Tequila Reviewed by Diana Popescu on iulie 23, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.