23 iulie: Ziua Destul de Cald pentru Tine?

 Vara ajunge puțin câte puțin la culmea sa (una tot mai mare), și la fel și răbdarea oamenilor atacați de ea. Ziua Destul de Cald pentru Tine?, celebrată anual pe 23 iulie, ne inspiră cum să ne ușurăm confruntarea cu temperaturile tot mai înalte. 


Zilele și nopțile de vară sunt, de obicei, pline de o atmosferă fierbinte și umedă, cu grade Celsius (sau Fahrenheit) extrem de ridicate. În această perioadă, tindem să ne pierdem interesul pentru activitățile zilnice din cauza vremii copleșitor de calde.        

                   

23 iulie: Ziua Destul de Cald pentru Tine?

Nu este sigur cum sau când s-a dat startul Zilei Destul de Cald pentru Tine?. Oricum, odată începută, cineva, de undeva, a fost atât de sâcâit de de fierbințeală încât a ajuns să întrebe oamenii din jur, pentru a se amuza, "Este destul de cald pentru tine?" (în limba engleză, "Hot Enough for Ya?"). Lunile de vârf ale verii în emisfera nordică sunt iunie, iulie, augost, în ultimul timp și septembrie. De-a lungul acestora, multe țări sunt supuse unor mari valuri de căldură și unor niveluri ridicate de umiditate (cum se întâmplă acum în Spania, Grecia și Italia).


Oamenii tind să evite aceste condiții atmosferice stând în case și aventurându-se pe afară numai când este extrem de necesar. În astfel de perioade fierbinți apar afecțiuni ca insolații, atacuri de inimă, sufocări, niveluri înalte ale tensiunii sanguine și crampe musculare. 


În acest context, trebuie să găsim căi multiple de a ne răcori. Putem, astfel, să mâncăm multă înghețată sau să bem cât mai multă limonadă rece. Înotul, îmbăierea este o altă opțiune excelentă. Cufundarea în apă ori chiar dușul pot face minuni într-o zi fierbinte de vară. Unii aleg să-și petreacă o vacanță cât mai lungă în regiuni mai răcoroase în acest răstimp al anului. 


22 iulie 2023: Ziua Cowboy-ului


Repere din istoria Zilei Destul de Cald pentru Tine?


- Anii 1880-1900: Temperatura medie de la suprafața pământului se schimbă și crește cu 2 grade, determinând veri mai fierbinți.


- 2005: Lumea începe să treacă prin cei mai călduroși ani.


- 2020: Toate lunile din acest an, cu excepția lunii decembrie, ajung la cele mai înalte temperaturi înregistrate dintotdeauna. 


23 iulie: Ziua Mondială a Sindromului Sjögren


23 iulie: Ziua Destul de Cald pentru Tine? 23 iulie: Ziua Destul de Cald pentru Tine? Reviewed by Diana Popescu on iulie 22, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.