22 iulie 2023: Ziua Cowboy-ului

 Ziua Cowboy-ului, marcată în fiecare an în a patra sâmbătă din iulie, sărbătorește cultura acestui crescător de vite, a cărei vitalitate s-a păstrat până în zilele noastre. 


În 2023 Ziua Cowboy-ului se desfășoară pe 22 iulie, iar în anii următori are loc astfel: 2024 - 27 iulie, 2025 - 26 iulie, 2026 - 25 iulie. 


Se poate spune că profesia de cowboy a început cu adevărat când fermierii au pornit să se ocupe de creșterea de vite în vestul Americii, înainte ca cele 50 de state ale SUA să fie formate. Legarea cu frânghii a vitelor și conducerea turmelor spre locuri de pășunat de către călăreți, viața aventuroasă, anevoiasăpe șeile cailor și popasurile de peste noapte sub cerul uriaș, plin de stele, toate acestea au fost integrate în stilul de trai al cowboy-ului american.           

                  

22 iulie 2023: Ziua Cowboy

Multă vreme percepția din alte țări despre americani a fost exemplificată de imaginea "Malboro Man" (Bărbatul Malboro), un meșter stoic, cu vorba domoală și plin de încredere în abordarea turmelor sale și a naturii sălbatice. 


21 iulie 2023: Ziua Primei Predici a lui Buddha


În 2005, organizația Național Day of the Cowboy (Ziua națională a cowboy-ului) a sponsorizat un proiect de lege în parlamentul Wyoming de prezervare și celebrare a culturii și istoriei cowboy-ului în acest stat american, atașându-i o sărbătoare ce urma să fie marcată în a patra sâmbătă din iulie. Proiectul de lege a fost adoptat și, de atunci, alte state americane au inclus Ziua Cowboy-ului în legislația lor. La finele lui iulie 2019, 15 state integraseră acest proiect de lege. 


De la începuturile National Day of the Cowboy au crescut conștientizarea și entuziasmul pentru lucruri precum rodeo-uri, muzee ale istoriei cowboy-ului și târguri incluzând demonstrații de prindere a vitelor cu frânghii, lasouri. 


22 Iulie: Ziua Mondială a Creierului


22 iulie 2023: Ziua Cowboy-ului 22 iulie 2023: Ziua Cowboy-ului Reviewed by Diana Popescu on iulie 21, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.