27 august: Ziua Internațională a Loterei

 Loterie, Lottery, Lotterie... Indiferent de limbă, persoane din toată lumea sunt pasionați de loterie. Cu prilejul Zilei Internaționale a Loteriei, în fiecare an, pe 27 august, oamenii nu se pot opri să viseze la o grămadă de lei, euro, dolari, lire sterline...              

  

27 august: Ziua Internațională a Loterei

De ce? Jocurile de loterie au început să fie disponibile online, așa că este mai ușor ca oricând să le accesezi! Aceasta a fost o veste minunată îndeosebi în Marea Britanie, unde un studiu a arătat că 83% dintre rezidenți au cumpărat bilete de răzuit de loterie în anul trecut. 


Repere din istoria Zilei Internaționale a Loteriei


- 1566: Regina Elizabeth I autorizează prima loterie oficială din Anglia,  desemnată să adune bani pentru repararea Heavens, consolidarea Realme, și alte astfel de lucrări publice.


- Anii 1800: Cea dintâi loterie din Australia începe ca o afacere privată în Sidney, înainte de a se muta în alte regiuni precum Queensland și Victoria.


- 1973: Actul olimpic al Canadei, un efort către pregătirea Jocurilor Olimpice din Montreal, permite Comitetului de Organizare să vândă bilete de loterie în toată țara. 


26 august: Ziua Hârtiei Igienice


Cele mai mari câștiguri la loterie dintotdeauna


- Loteria de Crăciun spaniolă, cea mai mare din lume, a repartizat uluitorul premiu întâi de 720 de milioane de euro în 2012. 


- Unul dintre norocoșii câștigători din Maria Britanie a primit 185 de milioane de euro în 2011, cel mai mare premiu pe un singur bilet al anului în loteria EuroMillions.


- Doi jucători la Eurojackpot au obținut fiecare suma record de 90 de milioane de euro în 2019. Unul dintre ei a fost din Germania, și celălalt din Polonia.


- Oz Lotto, un joc de loterie australian, a plătit 111.972.151 de dolari australieni la patru câștigători în 2012.


- Loto 6 din 49 a furnizat cel mai mare premiu singular de 64 de milioane de dolari canadienila 4 câștigători, în 2015. 


27 august: Ziua Ducesei Care Nu A Fost Ducesă


27 august: Ziua Internațională a Loterei 27 august: Ziua Internațională a Loterei Reviewed by Diana Popescu on august 27, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.