5 august: Ziua Blogger

 Ziua Blogger din 5 august celebrează în fiecare an una din cele mai populare platforme din lume, Blogger. Oricine a creat un blog știe cu siguranță ce este Blogger. Este un sistem ce le permite oamenilor să se exprime din rațiuni personale ori comerciale. Unii bloggeri obișnuiesc să disemineze informațiile, și blogger s-a dovedit a fi o cale bună de furnizare imediată a știrilor din politică până la sport, tehnologie, stil de viață și a găzdui o grămadă de alte tematici.


Blogging-ul a început cu mai mulți precursori digitali. Înainte de a deveni popular, comunitățile digitale au luat multe forme. În anii 1990, WebEx și alte software-uri de forumuri pe internet au creat conversații cu "legături", conexiuni. Blogger, un sistem american de management al conținutului online, a fost întemeiat de Pyra Labs pe 23 august 1999, după care a fost achiziționat, în 2023, de Google.   

 


Google găzduiește blogurile și acestea sunt accesate prin subdomeniul blogspot.com. Utilizatorii pot, de asemeni, avea domeniul lor personalizat (precum w.w.w. example.com) prin folosirea facilităților D.N.S. pentru a direcționa un domeniu spre serverele Google. Sunt permise până la 100 de bloguri sau website-uri pentru un singur cont.


4 august: Ziua Femeilor Lucrătoare Singure


Blogger este un din primele instrumente de publicare dedicate tip blog. După cumpărarea sa de către Google, caracteristicile originar premium ale Blogger au fost făcute gratuite. În anul următor, 2004, Google a achiziționat Picasa și serviciul său de împărtășire a fotografiilor, Hello. Acesta a fost încorporat în Blogger pentru a-i abilita pe utilizatori să încarce imagini pe blogurile lor. 


În 2004 Blogger a trecut printr-o reproiectare majoră care a inclus șabloane standard adaptabile, pagini de arhivă individuală pentru postări, comentarii și postări email. Această nouă versiune, numită "Invader", a fost lansată în beta, împreună cu versiunea de aur în 2006. Utilizatorii au fost mutați la serverele Google și, în mai 2007, Blogger a terminat complet mutarea către serverele operate de Google. 


5 august: Ziua Cușcuș-ului


5 august: Ziua Blogger 5 august: Ziua Blogger Reviewed by Diana Popescu on august 05, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.