4 august: Ziua Femeilor Lucrătoare Singure

 Femeile singure, în special cele făcând parte din forța de muncă, își aduc o contribuție semnificativă societății noastre, iar Ziua Femeilor Lucrătoare Singure, marcată an de an pe 4 august, scoate în evidență acest lucru și îl sărbătorește.


Pe când agricultura era o ocupație de bază, atât bărbații, cât și femeile au împărtășit munca grea din acest domeniu.                                              


4 august: Ziua Femeilor Lucrătoare Singure

Revoluția industrială a condus la o mulțime de schimbări în muncă. La început, numeroase familii au lucrat în fabrici în echipă. Pe la mijlocul secolului al XIX-lea, din cauza protestelor crescânde împotriva răului tratament al femeilor și copiilor în fabrici, rolurile s-au schimbat din nou. Femeilor le-au fost atribuite tot mai multe sarcini domestice, bărbații find cei care aduceau banii în casă. Vârsta minimă pentru muncă a unui copil, orele de lucru corespunzătoare pentru bărbați și femei, și restricții ca femeile să performeze anumite munci, toate acestea reguli au fost stabilite în această perioadă. 


Rolul tradițional al femeilor în societate s-a perpetuat în secolul XX. Dar, curând, dezvoltări sociale și profesionale au provocat noi transformări. A fost creștere de oameni necesari în educația publică, ceea ce a necesitat mai mulți învățători, profesori. Industriile și organizațiile dezvoltându-se rapid au dus rapid la nevoia de mai mulți muncitori. Companiile s-au orientat spre angajarea de femei pentru sarcini mai simple, adeseori cu salarii mai scăzute decât cele ale bărbaților având aceleași îndatoriri. 


Valul inițial al mișcării feministe, în cadrul căruia femeile au cerut drepturi egale cu ale bărbaților, inclusiv dreptul de vot, a crescut participarea femeilor în forța de muncă. În anii timpurii ai secolului al XX-lea, o mare parte din femeile lucrătoare erau tinere și singure, multe din cele căsătorite consacrându-se, însă, pe mai departe, treburilor domestice. 


3 august: Ziua Frunții Înalte


Odată cu avansurile impresionante ale tehnologiei, numeroase munci solicitante fizic au putut fi îndeplinite automat, cu numai apăsarea unui buton, iar eticheta de "slujbă exclusiv masculină" a dispărut. Societățile au progresat și inegalitățile în angajarea de femei față de bărbați au început să fie eliminate. 


Ziua Femeilor Lucrătoare Singure a fost întemeiată de Barbara Payne, o femeie lucrătoare singură ea însăși. Perspectiva sa unică de a fi o femeie singură care are un job a îndemnat-o să realizeze cât de multe femei ca ea aduc un aport important societății. 


4 august 2022: Ziua Festivalului Qixi


4 august: Ziua Femeilor Lucrătoare Singure 4 august: Ziua Femeilor Lucrătoare Singure Reviewed by Diana Popescu on august 03, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.