23 septembrie: Ziua Internațională a Iepurelui

 Ziua Internațională a Iepurelui se desfășoară în fiecare an în a patra sâmbătă din septembrie, cu scopul de a celebra și a încuraja îngrijirea spre bunăstare a iepurilor. 


Dacă în 2023, Ziua Internațională a Iepurelui are loc pe 23 septembrie, în anii următori este marcată astfel: 2024 - 28 septembrie, 2025 - 27 septembrie, 2026 - 26 septembrie.                 

         

23 septembrie: Ziua Internațională a Iepurelui

Așa cum știm, iepurii sunt mici mamifere un un păr pufos și cozi stufoase. Pot fi aflați în aproape orice țară de pe planetă și sunt similari altor animale din ordinul Lagomorfelor. Fosile găsite de arheologi în secolul al XX-lea sugerează că iepurii s-au dezvoltat în Asia cu circa 40 de milioane de ani în urmă. Romanii i-au preluat pentru a-i crește pentru carnea și blana lor. Pe măsură ce negoțul internațional a evoluat, europenii au introdus afaceri cu iepuri în tot mai multe zone. Iepurii se adaptează indiferent de temperaturi și prin reproduceri rapide, ajungând să aibă populații foarte mari. 


22 septembrie: Ziua Internațională a Păcii Radiante


Se spune că au fost domesticiți în secolul al V-lea de călugări din Franța, care i-au crescut ca o sursă de hrană la îndemână. În timp, aceștia au început să-i selecteze în funcție de mărime și culoare, pentru a le reține trăsături specifice. În secolul al XIX-lea, existau deja numeroase  tipuri de specii. Copiii au pornit să se atașeze sentimental de iepuri, iar oamenii au realizat cât de sensibile și delicate pot fi astfel de creaturi.


În zilele noastre, iepurii sunt tovarăși îndrăgiți în gospodărie și reprezintă unele din cele mai populare animale de companie. 


23 septembrie: Ziua de Apreciere a Roșcatelor / Roscaților

23 septembrie: Ziua Internațională a Iepurelui 23 septembrie: Ziua Internațională a Iepurelui Reviewed by Diana Popescu on septembrie 22, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.