24 septembrie: Ziua Mondială a Râurilor

 Ziua Mondială a Râurilor din 24 septembrie ne îndeamnă anual să reflectăm la semnificația acestor ape. Totodată, suntem încurajați să ne implicăm în reducerea poluării apelor curgătoare și la readucerea lor la forma imaculată.


Din cauza marii părți a populației pământului depinzând de pește ca hrană este necesar să prevenim activ degradarea râurilor din pricina deșeurilor industriale și să menținem echilibrul ecosistemului acvatic.       

  

24 septembrie: Ziua Mondială a Râurilor

Înțelegând asta, Mark Angelo a propus un eveniment global de sărbătorire a frumuseții și necesității râurilor. Un militant global pentru apă, Angelo a avut proiecte de succes după ce a organizat Ziua Râurilor în anii 1980, în Colmbia Britanică, Canada. A dorit să extindă sărbătoarea la nivel global, iar ONU a răspuns pozitiv ideii sale, având în vedere că se potrivea cu tema sa, "Apă pentru un deceniu de viață".


23 septembrie: Ziua Internațională a Iepurelui


Prima Zi Mondială a Râurilor a fost celebrată în 2005, iar activiștii contra schimbării climei și-au arătat solidaritatea cu aceasta. În prezent, această zi este comemorată în 100 de țări din lume. 


În 2019, un proiect de protejare prin resurse naturale a extrem de poluatului rău dătător de viață, răul Galben din China, a devenit oficial cu ocazia Zilei Mondiale a Râurilor. 


24 septembrie: Ziua Internațională a Dantelei

24 septembrie: Ziua Mondială a Râurilor 24 septembrie: Ziua Mondială a Râurilor Reviewed by Diana Popescu on septembrie 23, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.