17 octombrie 2023: Ziua Pro-Viață a Solidarității Tăcute

 Ziua Pro-Viață a Solidarității Tăcute, având loc în fiecare an în a treia marți din octombrie, ne sugerează să rămânem tăcuți în amintirea copiilor care și-au pierdut vocea, viața ca urmare a unui avort. 


Ziua a fost înființată în 2004 de Bryan Kemper. Potrivit povestirii sale, un student de la Universitatea de Stat McNeese a pus odată întrebarea, "Ce pot face ca să lucrez cu alți studenți de pe cuprinsul țării, în solidaritate, pentru a ajuta să se pună capăt avortului?" La auzul întrebării, în capul profesorului Kemper s-a ivit ideea de a se aduce laolaltă studenții nu numai pentru a se solidariza unii cu alții, ci și cu viețile pierdute zi de zi din cauza avorturilor.                                             


17 octombrie 2023: Ziua Pro-Viață a Solidarității Tăcute

Cu acest prilej, studenți și alți oameni interesați sunt încurajați să poarte pe gură câte o bandă adezivă roșie cu cuvântul "viață" (life) scris pe ea și să rămână în tăcere în semn de solidaritate cu copiii avortați. Pentru a explica obiectivul zilei fără a se rupe tăcerea, participanții distribuie bilete cu texte dezvăluind de ce sunt tăcuți și tema zilei Pro-Viață.


16 octombrie: Ziua Mondială a Alergiei


Ideea de a se folosi bandă adezivă i-a venit lui Kemper la un eveniment în care suporteri ai organizației pro-viață Bound4Life mergeau cu o astfel de bandă lipită peste gurile lor. 


Ziua Pro-Viață a Solidarității Tăcute este sponsorizată de organizația Stand True, una non-profit fondată de Bryan Kemper cu obiectivul de a se împotrivi avortului. 


17 octombrie: Ziua Poeziei Negre


17 octombrie 2023: Ziua Pro-Viață a Solidarității Tăcute 17 octombrie 2023: Ziua Pro-Viață a Solidarității Tăcute Reviewed by Diana Popescu on octombrie 16, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.