22 februarie: Aflarea Moaștelor Sfinților Mucenici din Constantinopol

 În decursul persecuțiilor împotriva creștinilor, moaștele Sfinților Mucenici au fost, de obicei, îngropate de credincioși în locuri ascunse. Astfel, la Constantinopol, în apropiere de poarta și turnul Evghenie (Eugenios) au fost găsite moaștele intacte ale mai multor mucenici. Numele lor nu sunt cunoscute, însă ei sunt scriși în cartea vieții.


Vrând să-și slăvească servitorii, Dumnezeu a început să vindece oameni de infirmități în locul unde au fost aflate moaștele. Acestea au fost mutate cu mari onoruri într-o biserică de către un ierarh. După ce moaștele parfumate au fost revelate aici, acestea au înfăptuit multe minuni de însănătoșire și alungare a demonilor din cei posedați de ei.                

                                                   

22 februarie: Aflarea Moaștelor Sfinților Mucenici din Constantinopol

Lui Nicolae Caligraful, un cleric devotat, i s-a revelat că printre moaștele descoperite la poarta Evghenie erau cele ale Sfântul Apostol Andronic și ale lui Iunia, ajutorul său, menționați de Apostolul Pavel în Epistola să către Romani (Romani 16:7). 


În secolul al XII-lea, în locul unde au fost găsite moaștele s-a construit o mare biserică. Lucrarea această a fost făcută de împăratul Andronic (1183-1185) al cărui sfânt patron era Sfântul Apostol Andronic. 


21 februarie: Sfântul Cuvios Timotei


22 februarie: Aflarea Moaștelor Sfinților Mucenici din Constantinopol 22 februarie: Aflarea Moaștelor Sfinților Mucenici din Constantinopol Reviewed by Diana Popescu on februarie 21, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.